Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Toro a inaugurat fabrica de la Ariceştii Rahtivani

The Toro Company a inaugurat o fabrică în România, în comuna Ariceştii Rahtivani, care va produce sisteme de micro-irigaţii pentru pieţele agricole, investiţia ridicându-se la circa 20 milioane de euro. La eveniment au fost prezenţi premierul Emil Boc, preşedintele Camerei Deputaţilor – Roberta Anastase, ministrul Finanţelor Publice – Gheorghe Ialomiţianu, alături de prefectul Florin Adrian Dobre, preşedintele CJ Prahova – Mircea Cosma şi primarul comunei Ariceştii Rahtivani – Alexandru Cristea.
Unitatea va produce sisteme de micro-irigaţii pentru cultivatorii de legume, pentru terenuri agricole, livezi şi podgorii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (regiunea EMEA). În plus, acest proiect va sprijini capacitatea de producţie în regiune a fabricii Toro din Roma, Italia, spun oficialii companiei. Fabrica de 12.900 mp va avea iniţial 35 de angajaţi, incluzând personal de conducere, asamblori de linie, designeri şi tehnicieni, urmând ca, până în 2013, numărul acestora să se ridice la 100. De asemenea, vicepreşedintele Operaţiuni în cadrul The Toro Company, Judy Altmaier, a afirmat că această fabrică face parte din planul strategic de investiţii al The Toro Company de a crea un centru de producţie şi export pentru produsele companiei în estul Europei.

BCR a lansat internet banking pentru telefoane mobile

Banca Comercială Română a anunţat lansarea oficială a platformei de internet banking optimizată pentru telefoane mobile cu acces la internet – m.24banking.ro. Pentru lansarea acestui serviciu, BCR a colaborat, în premieră pentru piaţa românească, cu 500 dintre cei mai activi clienţi ai serviciului de internet banking la BCR – Click 24 Banking. Aceştia au testat platforma şi au transmis opiniile lor cu privire la uşurinţa în utilizare şi utilitatea opţiunilor. Conform sugestiilor primite de la cei mai activi 500 de clienţi utilizatori ai soluţiei de internet banking la BCR – Click 24 Banking, aspectul şi grafica serviciului m.24banking.ro au fost apreciate ca „foarte bună” şi „bună” de către majoritatea celor chestionaţi.

Firmă din Sinaia sancţionată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a sancţionat 14 comercianţi de piese auto cu amendă în valoare totală de 601.210 lei (142.809 euro) pentru nefurnizarea de informaţii în cadrul investigaţiei de cunoaştere a pieţei pieselor de schimb pentru automobile. Cele 14 companii sancţionate sunt Omnium Distribution SRL, Comautoglob SRL, Kampur Com SRL, Maluco Com SRL, Autocomplet SRL, Autowell S.R.L, Altes Doi SRL, SC Marctec Autoglass SRL, SC Euro Star Group SRL, Pneumaster S.R.L., Depozitul de Anvelope, Rinos SRL Sinaia, Ecomax General Investments S.R.L, Auto Napoli. În cadrul anchetei, au fost transmise chestionare întreprinderilor implicate în sectorul auto (producători de automobile, producători de piese, comercianţi de piese, dealeri auto, reparatori) referitoare la activitatea societăţilor (vânzări, achiziţii, furnizori, clienţi), probleme existente pe piaţă.
„Companiilor le-a fost acordată de două ori posibilitatea de a răspunde solicitării şi, cu toate acestea, au refuzat să ne pună la dispoziţie informaţiile solicitate. Nefurnizarea de informaţii ne împiedică să finalizăm investigaţiile sau analizele pe care le avem în derulare. Trebuie să fie foarte clar că vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie pentru a ne putea desfăşura activitatea şi asigura un comportament concurenţial corect,” a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

ADR Sud Muntenia, promovată la Stuttgart

În data de 30 septembrie, Liviu Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a participat, la Stuttgart (Germania), la un eveniment dedicat promovării Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. La eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe din România, ai mediului universitar, academic, ai administraţiei publice locale, precum şi reprezentanţi ai Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională. Directorul ADR Sud Muntenia a participat la acest Forum cu scopul de a promova oportunităţile de dezvoltare de la nivelul regiunii Sud Muntenia. În cadrul Forumului, au mai fost discutate o serie de aspecte privind stadiul implementării Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, proiectele prioritare vizate de ţara noastră, precum şi modalităţile de finanţare a acestora.

Rubrică realizată de cotidianul www.prahovabusiness.ro

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co