Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

CCI Prahova deschide reprezentanţă la Moscova

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova va deschide o reprezentanta la Moscova, aceasta fiind a doua din afara graniţelor, după cea de la Shanghai, inaugurată la începutul lui 2011. Preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a declarat că reprezentanţa de la Moscova este prima reprezentanţă a unei camere de comerţ din România în Federaţia Rusă, acordul de colaborare între CCI Prahova şi Agenţia Informaţional – Economică Ruso-Balcanică urmând a fi fost semnat pe data de 4 octombrie. Scopul deschiderii unei reprezentanţe a Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova la Moscova este acela de a facilita investiţiile şi schimburile economice între cele două ţări. „Va fi o poartă de intrare pentru firmele româneşti pe piaţa rusească. Astfel vom avea acces mult mai facil la informaţii pentru oamenii de afaceri români care vor să investească în Federaţia Rusă şi, nu în ultimul rând, să aducem în România oameni de afaceri din Rusia”, a spus Aurelian Gogulescu.

Amenzi de milioane
de euro pentru firme
de cablu

Două firme de cablu vor plăti o amendă consistentă pentru practici neconcurenţiale, au decis judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la sfârşitul săptămânii trecute. Amenda a fost dată în urmă cu 5 ani, fiind contestată imediat în instanţă. În 2006, Consiliul Concurenţei a amendat drastic, cu o sumă depăşind 7 milioane euro, cele mai importante firme de distribuţie prin cablu, pentru abuzuri şi practici neconcurenţiale din perioada 2001- 2005.
Companiile vizate, SC UPC România SA, SC RCS & RDS SA, şi SC Cablevision of Romania SRL, au contestat amenda în instanţă. Curtea de Apel Bucureşti a anulat amenda, dar recursul Consiliului Concurenţei a adus modificarea soluţiei. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat doar o parte a amenzii, în valoare de 2 milioane de euro pentru UPC Romania.

Director nou pentru Michelin Floreşti Anvelope

Jerome Mouillet a fost desemnat Director al uzinei Michelin Floreşti Anvelope, preluând atribuţiile deţinute de Carmen Petcu, care va prelua un alt post în cadrul Grupului Michelin. Din noua funcţie, Jerome Mouillet va coordona activitatea uzinei Michelin Floreşti Anvelope şi anume producţia de anvelope de turism.
Jerome Mouillet are 42 de ani şi şi-a început activitatea profesională în Grupul Michelin acum 16 ani, la sediul central al Michelin din Clermont Ferrand, Franţa.
În anul 2003 când Grupul Michelin a achiziţionat societatea Viborg, a preluat conducerea sit-ului industrial situat în Germania, pentru a coordona activitatea de reşapare în zona Germania, Olanda şi Danemarca.
Înainte de a prelua postul de Director al uzinei Michelin Floreşti Anvelope, Mouillet a ocupat o funcţie similară în perioada 2009 – 2011 ca Director al Uzinei Michelin din Budapesta, Ungaria.
„Lucrez de 8 ani în străinătate şi îmi place foarte mult acest lucru pentru că am şansa de a descoperi culturi noi, oameni noi, stiluri diferite de viaţă. Misiunea mea la Floreşti este aceea de a continua progresul uzinei, asigurarea celor mai bune condiţii de lucru pentru angajaţi, respect pentru mediu şi contribuirea la îmbunătăţirea vieţii comunităţii locale”, a spus Jerome Mouillet, Director al uzinei Michelin Floreşti Anvelope.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co