Economic

Actualitatea economică

FMI ar putea să nu mai aibă bani pentru salvarea Zonei euro!
Fondul Monetar Internaţional a avertizat că este posibil să nu existe suficienţi bani pentru eventuale pachete de salvare necesare ţărilor mari din Zona euro, în cazul propagării crizei. Şefa FMI, Christine Lagarde, a spus că, în prezent, instituţia globală de creditare îşi poate îndeplini obligaţiile, dar acest lucru s-ar putea schimba, în cazul în care criza se va accentua. Oficial, liderii mondiali spun că nu există niciun plan pentru un faliment al Greciei. Însă informaţii neoficiale sugerează că liderii UE lucrează la un plan pentru a-i permite Atenei să intre în incapacitate de plată, dar să rămână în Zona euro. Se crede că liderii vor să se concentreze pe recapitalizarea băncilor şi suplimentarea fondurilor pentru mecanismul european de stabilitate financiară. Potrivit BBC News, fondurile disponibile în cadrul mecanismului de stabilitate financiară vor fi suplimentate de la 440 de miliarde de euro la circa 2.000 de miliarde. De asemenea, planul ar permite Băncii Centrale Europene să cumpere mai multe obligaţiuni italiene şi spaniole, astfel încât cele două ţări să nu aibă nevoie de un pachet de salvare.

S-a înfiinţat UGIR Prahova
Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a găzduit Adunarea Generală de constituire a Uniunii Generale a Industriaşilor din România (U.G.I.R.) – Filiala Prahova. Cu această ocazie au fost aleşi preşedintele, membrii Biroului Executiv al Filialei Prahova a UGIR şi ai Comisiei de Etică şi Disciplină.
Filiala Prahova a Uniunii Generale a Industriaşilor din România are ca obiective imediate: organizarea şi dezvoltarea structurilor teritoriale, desemnarea reprezentanţilor Filialei la Conferinţa şi Adunarea Generală Extraordinară a Uniunii Generale a Industriaşilor din România (care va avea loc la Sibiu, la finele acestei săptămâni), organizarea de dezbateri publice în domenii de interes general şi întâlniri utile pentru comunitatea oamenilor de afaceri, purtarea unor negocieri cu ministerele şi cu reprezentanţii administraţiilor locale, pentru susţinerea şi încurajarea activităţilor economice. Scopul final al acţiunilor este acela de a menţine mediul de afaceri din judeţul Prahova la un bun nivel de rentabilitate şi competitivitate.
Preşedinte a fost ales Adrian Tudor Moroianu, iar prim-vicepreşedinte Mihai Minescu.

Uztel are plan de reorganizare
Adunarea creditorilor a aprobat, săptămâna trecută, planul de reorganizare pentru producătorul de echipament petrolier Uztel Ploieşti, după un an de la deschiderea procedurii insolvenţei, plan ce a fost propus de creditorul garantat ING Bank şi susţinut de ANAF. Planul presupune redresarea economică a societăţii prin redimensionarea cheltuielilor cu personalul şi creşterea productivităţii, precum şi identificarea unor noi pieţe la export. Un al doilea plan de reorganizare, ce fusese propus de debitoare prin administratorul special, nu a fost aprobat, întrucât nu a întrunit niciun vot.
Uztel SA şi-a cerut insolvenţa care a fost deschisă de către Tribunalul Prahova în 6 septembrie 2010 pentru imposibilitatea de plată a unor datorii ce depăşeau 70 milioane lei (18 milioane euro). Compania a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de 116.914.947 lei, care a scăzut în 2009 până la 68.127.314 lei, pe fondul crizei economice, ajungând în 2010 la 46.853.071 lei. Uztel avea în 2009 pierderi de 2.521.224 lei, iar în 2010 acestea au urcat la 17.600.833 lei.
Uztel SA este unul dintre primii producători din lume de utilaje, echipamente şi instalaţii petroliere, fiind fondată în 1914. În anul 2004, societatea a fost privatizată, 83,8% din capitalul social fiind deţinut de Asociaţia Uztel Ploieşti Prahova şi restul de Array Products USA.
Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co