Economic

Actualitatea economică

Pagini Aurii, ediţie nouă de Prahova

Liderul pieţei de ghiduri clasificate din România a lansat, luni, o nouă ediţie a ghidului Pagini Aurii Prahova, ce conţine informaţii actualizate despre mai mult de 7.200 de firme locale, clasificate în peste 1.100 de domenii de activitate.
Pentru a fi în ton cu preferinţele utilizatorilor, începând cu acest an, ghidurile Pagini Aurii conţin cupoane de reduceri – o metodă utilă pentru ca utilizatorii să beneficieze de cele mai avantajoase promoţii locale, oferite de unele companii listate. De asemenea, ghidurile cuprind ca secţiune separată Cartea de Telefon Pagini Albe – registrul oficial al abonaţilor Romtelecom, persoane fizice, juridice şi instituţii din judeţul Prahova.
Pe lângă anunţurile bogate în conţinut, ghidul conţine lista străzilor din Municipiul Ploieşti, harta judeţului Prahova, servicii telefonice speciale şi de urgenţă precum şi telefoane şi adrese utile ale instituţiilor publice, de învăţământ şi administrative (gări, primării, prefecturi, ministere).
Locuitorilor judeţului Prahova li se vor distribui binecunoscutul ghid în mod gratuit, în oraşele Ploieşti, Câmpina, Sinaia, Filipeştii de Pădure, Floreşti, Vălenii de Munte, Buşteni, prin curieri profesionişti direct la uşa cât mai multor persoane, dar şi prin sampling în Carrefour Ploieşti.

AdePlast, afaceri în creştere după deschiderea fabricii de la Ploieşti

Producătorul român de adezivi şi mortare uscate AdePlast a înregistrat în perioada ianuarie – octombrie o creştere a afacerilor cu 13%, la 123 milioane lei, faţă de aceeaşi perioadă din 2010. În august, producătorul a finalizat o fabrică de polistiren la Ploieşti, investiţie de circa patru milioane euro, cu o capacitate anuală de producţie de 700.000 mc pe an. În ceea ce priveşte exportul, ţările cu cele mai multe comenzi livrate sunt Moldova şi Ungaria. Până la sfârşitul anului vor fi livrate către Liban 400 de tone de produse destinate lucrărilor cu marmură şi granit, potrivit companiei.
AdePlast deţine două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone.

Motorina se va scumpi din 2012

Accizele la motorină vor creşte, de la 1 ianuarie 2012, cu 4,5%, de la 358 euro/tonă la 374 euro/tonă, se arată în proiectul legii bugetului de stat pentru 2012 publicat de Ministerul Finanţelor Publice. Totodată, se prevede menţinerea şi în anul 2012 a nivelului accizelor aplicate în anul 2011 pentru sortimente de cafea, respectiv cafea verde-153 euro/tonă cafea prăjită, inclusiv cu înlocuitori-225 euro/tonă şi cafea solubilă-900 euro/tonă.
„Pe orizontul de referinţă ponderea accizelor în PIB va fi de 3,7-3,8% din PIB, ca urmare a măsurilor luate pe linia îmbunătăţirii colectări”, se arată în document. Veniturile din accize sunt estimate la 21,18 miliarde lei în 2012.
Programul Rabla, prelungit până pe 12 decembrie

Termenul de utilizare a tichetelor valorice din cadrul programului Rabla se prelungeşte până la 12 decembrie inclusiv, a anunţat ministrul Mediului, Laszlo Borbely. „Ultima cerere de decontare se poate depune, cel mai târziu, la data de 15 decembrie 2011, iar decontarea se efectuează până la data de 23 decembrie 2011 inclusiv”, a mai spus demnitarul.
Anul acesta, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, cunoscut sub denumirea de programul Rabla, Administraţia Fondului pentru Mediu a eliberat 120.000 de tichete valorice, din care au fost distribuite 119.331, iar colectorii au preluat 112.016 de maşini uzate, potrivit reprezentanţilor Ministerului Mediului.
În 2010, prin acelaşi program au fost casate 189.323 maşini şi au fost cumpărate 62.550, din care 25.263 au fost maşini româneşti.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co