Economic

Acord de colaborare cu Italia

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova a semnat un acord de cooperare cu încă un partener de afaceri străin, după cele cu Republica Chineză şi Maroc, încheiate cu câteva zile în urmă.

De data aceasta, CCI Prahova şi Centrul Exterior al Camerelor de Comerţ din Regiunea Abruzzo au semnat un Acord de Colaborare, care va pune bazele cooperării economice între comunităţile de afaceri din cele două regiuni şi va genera cadrul favorabil dezvoltării schimburilor comerciale bilaterale. „Regiunea Abruzzo este specializată şi au experienţă în folosirea fondurilor europene. Aş putea aminti industria prelucrătoare, textilă şi auto. Sunt principalele sectoare unde s-ar putea găsi o colaborare directă cu regiunea dumneavoastră. Semnarea acordului cu Camera de Comerţ Prahova va fi stimulată şi de semnarea unui acord la nivelul instituţiilor dintre cele două regiuni: Abruzzo şi Prahova. Intenţia mea este ca, în 2012, să aduc în Prahova reprezentanţii polilor de inovaţie din Abruzzo, care să-şi dezvolte aici activitatea”, a declarat vicepreşedintele Centrului Exterior al Camerelor de Comerţ din Regiunea Abruzzo, Alfredo Castiglione.
„Italia este un partener tradiţional al judeţului Prahova. Cele mai multe firme străine sunt italieneşti, 500 de firme. Acest acord nu face decât să confirme relaţia puternică pe care o avem cu Italia cât şi deschiderea unor noi oportunităţi de afacere”, a declarat preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Memorandum
Cu aceeaşi ocazie a fost semnat şi un memorandum cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova pentru un viitor acord de cooperare care se va încheia în decembrie în Italia – Pescara cu ocazia celui de al VI-lea Meeting al Mediteranei – „Meeting Mediteraneo”. Acest acord de cooperare reprezintă o prioritate atât pentru Judeţul Prahova, cât şi pentru Regiunea Abruzzo, înlesnind schimburi de experienţă şi promovarea de proiecte şi iniţiative în domenii de interes comun. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co