Actualitate

Afaceri cu cannabis

Peste 40 de tineri, printre care 20 de elevi de liceu (zece minori), au fost aduşi la parchet pentru audieri, în cursul săptămânii trecute, fiind suspectaţi de consum şi trafic de droguri.

Este vorba de membrii unei reţele ce acţiona de mai bine de un an pe Valea Teleajenului, comercializând cannabis, rezină de cannabis şi timbre LSD. Elevii aduşi la anchetă sunt originari din Vălenii de Munte, Ogretin, Predealul Sărari, Lipăneşti, Izvoarele, Măneciu…
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti, alături de poliţişti şi jandarmi, au descins în şase locuinţe din Prahova şi Braşov (trei în Vălenii de Munte şi câte una la Boldeşti–Scăieni, Lipăneşti şi în judeţul Braşov), unde au descoperit cantităţi mari de droguri de risc şi seminţe de cannabis.
Din ancheta procurorilor, se pare că gruparea acţiona în cercuri închise, consumatorii fiind apropiaţi ai traficanţilor. Conform anchetatorilor, drogurile erau aduse în Prahova de către studenţi din Bucureşti şi Braşov, apoi erau plasate unor elevi care le distribuiau. Ca să poată da de urma întregii reţele, o parte dintre anchetatori s-au infiltrat în cercul suspecţilor. Aşa au aflat, de pildă, că tinerii vindeau cannabis cu 60 de lei gramul în mai multe baruri şi discoteci de pe Valea Telejeanului. Deşi doar zece dintre consumatori se dedicau şi traficului de droguri, se pare că aceştia reuşeau să acopere cererea din toate comunele dintre Ploieşti şi Cheia.

S-a strâns laţul…
În urma verificărilor, 11 dintre elevii duşi în faţa procurorilor sunt cercetati penal pentru consum de droguri. Conform declaraţiilor procurorului şef al DIICOT Ploiesti, Ionuţ Botnaru, pe listă sunt elevi de clasa a XII-a de la Colegiul “Nicolae Iorga” şi elevi de la Grupul Şcolar Agromontan “Romeo Constantinescu”, ambele din Vălenii de Munte, de la Grupul Şcolar “Teodor Diamant” din Boldeşti-Scăieni şi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Câmpina.
De menţionat faptul că faptele ilegale s-au petrecut în afara instituţiilor de învăţământ.
După audieri, au fost reţinute şase persoane, din Vălenii de Munte, Bucureşti, Boldeşti-Scăeni şi Lipăneşti. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi în faţa instanţei de judecată, tinerii traficanţi riscă între 3 şi 15 ani de închisoare, iar consumatorii ar putea petrece până la cinci ani după gratii. Alexandra NISTOROIU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co