Actualitate

Vandalism în Ploieşti

Act de vandalism petrecut săptămâna trecută pe Şoseaua Mărăşeşti din Ploieşti. 15 proprietari de maşini au avut o surpriză neplăcută dis-de-dimineaţă, când s-au trezit cu cauciurile tăiate.

Fapta a fost comisă la adăpostul întunericului şi pe lumină, proprietarii maşinilor respective au trăit emoţia evaluării pagubelor.
În timp ce unii au de înlocuit toate cele patru anvelope, alţii au avut mai mult noroc: au rămas cu una sau două roţi intacte.
Coincidenţă sau nu, maşinile căzute victimă surprinzătorului atac sunt autoturisme de lux, cele mai multe dotate cu cauciucuri noi. Un lucru este cert: tăieturile nu au fost făcute de mântuială. Se pare că autorii au secţionat atât de eficient anvelopele, că nu ar mai putea fi vulcanizate.
Cel mai mult suferă cei care abia trecuseră la cauciurile de iarnă. „Le schimbasem, dar le-am schimbat degeaba… România e de vină… Acum, cauciucuri noi, plus manopera, plus toate alea…, o să ducă la jumătate din salariu”, a declarat Claudiu Donoiu, proprietarul uneia dintre maşinile vandalizate.

Paza bună…
Şi locuitorii din zonă, care au scăpat de vandali, s-au speriat şi spun că vor fi cu ochii în patru. „Nu se ştie dacă repetă atacul noaptea asta, noaptea următoare sau în altă noapte… Trebuie să ne ferim maşinile, să ne uităm şi noaptea pe geam, să mai ieşim afară…”, a spus Dragoş Barboş.
Oamenii cred că poliţia ar trebui să patruleze mai des în zonă. „Am văzut o patrulă azi-dimineaţă, dar aseară nu am văzut niciuna, sincer să fiu. N-am nimic împotriva poliţiei… probabil sunt rău plătiţi, probabil sunt probleme financiare – nu e treaba mea să mă uit în buzunarele altora-, dar în alte ţări occidentale sunt poliţişti care patrulează şi pe jos”, a declarat Cătălin Florescu.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au reuşit să dea de urma suspecţilor. Este vorba despre doi tineri de 16, respectiv 22 de ani, care în prezent sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. A. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co