Editorial

Adevărul din farfurie

E bine să nu mănânci citind ziarul sau uitându-te la televizor. Nu o spun eu…, e un sfat pe care ni-l dau medicii, nutriţioniştii, specialiştii din categoria celor mereu preocupaţi de sănătatea noastră. Cică nu ştiu ce se întâmplă cu mâncarea, înghiţitura, bolul alimentar… Nu am reţinut prea bine, dar mi-a rămas în cap ideea că produsele mass-media nu se consumă la micul dejun, la prânz, la cină şi nici măcar când luăm gustările intermediare.
De la o vreme, sfatul capătă şi un alt sens pentru mine, odată cu multitudinea ştirilor despre carnea de cal vândută în chip de carne de vită, despre micii care conţin carne de cal în loc de carne de vită, despre conservele care ascund sub capac carne de cal, laptele cu aflatoxină şi carnea de curcan cu urme de antibiotice.
Cu alte cuvinte, făcând o reducere la absurd, pe burta goală, dacă pornesc televizorul când îmi prepar un sanviş, o să aflu că vita e armăsar, laptele e o micotoxină produsă de ciuperci, iar carnea de curcan e antibiotic! OK, dar eu ce-mi pun pe pâine? Pateu… de porc? O mai fi porcul… porc? Să întind pe pâine azi sau mai bine urmăresc ştirile până mâine şi voi avea toate şansele să aflu că şi el a devenit alt animal, un virus, o bacterie sau pur şi simplu a devenit… nesimţit!
Nu mai ştiu… M-am zăpăcit de tot şi mi-e tot mai foame… Mi-e o foame de lup. Aoleu! Foame de lup!!! Nici eu…, nici eu nu mai sunt…

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co