Editorial

Mărţişor… contabil

Nu ştiu cum erau celelalte primăveri, dar pe asta care stă să înceapă calendaristic sunt sigur că o simt altfel. Are ceva în plus, ceva adăugat la capitolul emoţii… Apropierea ei deja mă face să gândesc două sau trei propoziţii… necugetate. Adică îmi vine să spun că ar putea fi un anotimp cu mai puţini ghiocei şi mai multe griji, cu mai puţine zambile, dar mai multe şi mai colorate păcate. Pentru mine, unul dintre oamenii atât de moderni încât primăvara nu mai înseamnă renaşterea naturii, ci scăderea facturii la întreţinere, viitorul apropiat prinde diverse forme, figuri aproape geometrice şi mai cu seamă ascuţite, care mi se amestecă în cap şi nu se potrivesc…, nu se împreunează într-o ideea pozitivă despre om şi natură.
Cheful de viaţă e dat, cum scriam, de plata din ce în ce mai redusă a întreţinerii, de încălzirea vremii care ne va permite să mergem mai mult pe jos, de apariţia verdeţurilor care, pe timp de criză, poate transforma un popor de gurmanzi într-o comunitate devoratoare de urzici… fără şorici.
Nu vreau să fiu lipsit de respect faţă de farmecele sale incontestabile de un verde crud, dar primăvara e tot mai puţin un anotimp şi tot mai mult un eveniment contabil. Are teribila şansă de a fi întotdeuna plăcută, dar luată la bani mărunţi nu mai ascunde nimic altceva, afară de ce poate fi dosit în portofel. Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co