Actualitate

A declarat război mistreţilor

mistretiEste povestea unui bărbat din satul prahovean Pietroșani, care era cât pe ce să omoare mai mulți porci mistreți. Aceștia i-au distrus culturile.

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, era supărat că animalele au intrat de trei ori în culturile sale și i le-a distrus.
Așa că, săptămâna trecută, a vrut să rezolve definitiv problema, adoptând soluția finală în privința animalelor sălbatice – a pus pe bucata sa de pământ grăunțe tratate cu substanțe toxice, ca să împiedice animalele sălbatice să-i mai calce proprietatea.
Planul i-a eșuat, însă, pentru că a fost prins de autorități.
“Legea nu permite cetățenilor să afecteze în vreun fel fauna. Există multe alte metode de stopare a pătrunderii animalelor sălbatice pe o proprietate. În primul rând, omul trebuia să anunțe ce s-a întâmplat, la Ocolul Silvic”, a declarat Chirică Macovei, inspector la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare (ITRSV) Prahova.
Risc pentru toate speciile
Vânătorii au declarat că în capcana pusă de bărbat puteau să cadă și căprioarele, care sunt puține oricum. Aceștia au păzit terenul, ca nu cumva mistreții să mănânce grăunțele otrăvite. Proprietarul s-a apărat spunând că a avut pagube de peste 2.000 de lei, de pe urma mistreților care au râvnit la porumbul lui.
“Mi-au intrat de trei ori pe teren și au făcut prăpăd. Nu știu ce animale sunt, dar am pus grăunțe cumpărate de la magazine, ca să le alung. Nu știam că nu e voie să pun așa ceva. Eu am vrut doar să-mi apăr cultura”,  a spus Marian Albu, proprietarul terenului.
După toată povestea, omul s-a ales și cu recolta făcută praf, dar și cu o amendă de 3.000 de lei. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co