Actualitate

În comă alcoolică, la 14 ani

mica-betivaO elevă din Prahova a ajuns la spital, în comă alcoolică, după ce a băut zdravăn într-un restaurtant din Ploiești. Chiulea de la ore, dar sărbătorea o reușită în plan educațional…

Bucuroasă că a luat notă mare la proba de Limba Română, la testul național de evaluare susținută săptămâna trecută, o fată în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a la o școală generală din Ploiești s-a îmbătat criță, împreună cu prietenii săi.
Aceștia au povestit că eleva s-a distrat pe cinste – a băut într-un bar 300 de grame de coniac și mai multe beri și la un moment dat i s-a făcut rău.
Speriați, amicii de pahar ai acesteia au chemat un echipaj de ambulanță, care a dus-o de urgență la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. După ce i s-a administrat medicație de specialitate, minora și-a revenit din comă și a putut să le povestească medicilor ce a băut. “După ce și-a revenit cu greu, adică după o jumătate de oră, ne-a povestit că nu e pentru prima dată când bea, dar că niciodată până acum nu a fost așa de grav. I-a fost teamă să nu afle părinții, dar salvarea i-a anunțat mama, așa cum se procedează.
A fost găsită în fața unui restaurant din Ploiești, leșinată în stradă”, a povestit medicul Niculina Cremenescu, din cadrul Spitalului de Pediatrie Ploiești.
Verificări ulterioare
Fata a părăsit spitalul a doua zi. Cât despre restaurantul unde mai mulți copii au băut așa de mult încât să intre în comă alcoolică, acesta a fost vizitat de polițisti, care verifică circumstanțele în care au fost serviți minorii cu băuturi alcoolice, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Daniel Radu. Oamenii legii pot aplica, la final, o sancțiune contravențională.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co