Actualitate

Ziua Pământului, ziua vieţii

ziua-pamantului-la-scoala-3Ziua Pământului a fost marcată de o serie de manifestări atât pe Valea Prahovei, cât și în Ploiești. Organizarea unei expoziții pe teme de astronomie și spectacole susținute de elevi pe teme ecologice au fost doar câteva dintre activitățile dedicate acestei sărbători.
Elevii Școlii “Principesa Maria” din Sinaia au sărbătorit Ziua Internaţională a Pământului organizând  mai multe acţiuni, menite să sensibilizeze comunitatea locală asupra efectelor pe care poluarea le are faţă de mediul înconjurător. Câţiva elevi ai clasei a V-a au avut ideea de a înfiinţa o trupă ecologistă, unde s-au înscris numeroşi colegi, dar şi preşcolari din staţiune. „Am pregătit mai multe poezii şi cântece referitoare la natură. De asemenea, am realizat mai multe filme, unde am colaborat cu toată echipa de la Trupa Ecologistă Sinaia. Eu îi sfătuiesc pe oamenii mari să nu mai polueze şi să ia exemplu de la noi. Acum câteva săptămâni, am fost într-o poiană din Paltou, care era plină cu gunoaie, şi în numai o zi am strâns zeci de saci cu resturi de pe urma celor neglijenţi”, a spus eleva Adriana Maria Dinu.

Micii artiști
Tinerii de la gimnaziu, au prezentat un program artistic cu teme ecologice, i-au sfătuit pe cei mari să păstreze natura curată şi le-au arătat celor prezenţi un filmuleţ realizat la acţiunile de curăţenie. Ei au mai prezentat detalii despre semnificaţia Zilei Pământului şi metodele pe care trebuie să le luăm în considerare pentru a proteja mediul. „ Am pregătit o activitate specială de Ziua Pământului. Dacă anul trecut am avut acea acţiune ecologică de amploare şi am ecologizat zona din apropierea şcolii, de data aceasta micuţii au realizat un program special. Noi le-am lăsat libertatea să prezinte planeta. Copiii, în general, sunt foarte interesaţi de aceste activităţi”, a precizat profesorul de geografie, Mădălina Fierăstrăieru. Dacă cei mai mari au vorbit despre problemele mediului înconjurător, elevii din clasele primare au plantat flori în faţa şcolii, iar fetele au prezentat haine realizate din materiale reciclabile.
Tot la Şcoala Principesa Maria, elevii talentaţi au realizat două expoziţii impresionante. Una prezintă lucrările realizate special pentru Ziua Pământului, iar cea de-a doua, icoane pictate de copii.

Expoziţie pe teme de astronomie
De Ziua Internaţională a Pământului și Centrul Cultural Carmen Sylva a devenit neîncăpător, la deschiderea expoziţiei „Vederi din universul de dincolo de vedere”. La eveniment au participat  cadre didactice şi elevi din Sinaia, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, oameni de ştiinţă şi cultură şi muzeografi. Vizitatorii au rămas impresionaţi de imaginile şi informaţiile ştiinţifice care prezintă originea şi evoluţia universului şi a planetelor din sistemul nostru solar, inclusiv a Terrei. „Această expoziţie a fost realizată de Muzeul de Ştiinţe al Naturii Prahova în 2009, special pentru Anuziua-pamantului-expozitie-1l Internaţional al Astronomiei. Am considerat că este potrivită şi cu ocazia Zilei Pământului. Planeta noastră face parte din universul pe care vă invităm pe toţi să-l vizitaţi cu ocazia acestei expoziţii, care prezintă foarte multe informaţii”, a precizat reprezentantul Muzeului Judeţean de Ştiinţe ale Naturii, Ghiţă Matei. Expoziţia rămâne deschisă publicului sinăian şi turiştilorr care ajung în Perla Carpaţilor, în perioada 22 aprilie – 22 iunie 2010.
În Ploiești, elevii Școlii “Sfânta Vineri” au marcat evenimentul alături de câțiva profesori. Prichindeii au scris versuri eco, au pictat pungi de hârtie și au făcut pliante pe care le-au inscripționat cu mesaje pentru protecția mediului înconjurător. Fluturașii au fost împărțiți ploieștenilor.Adelina ANEI
Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co