Actualitate

Gunoiul miroase diferit, când e pe bani

gunoi-1Câmpinenii plătesc, pentru ridicarea gunoiului menajer, cel puţin dublu faţă de locuitorii staţiunii Sinaia.

Diferenţele de preţuri pentru diferite produse şi cele de costuri pentru servicii prestate în folosul comunităţii, de către diverse societăţi comerciale, sunt întâlnite, făcând o comparaţie între oraşele de pe Valea Prahovei, chiar şi în ceea ce priveşte salubrizarea. Unii dintre noi, plătesc acest serviciu mai mult decât dublu faţă de alţii, mai norocoşi:
– la Câmpina, firma SC Floricon Salub SRL percepe, pentru serviciile de ridicare a gunoiului menajer de la populaţie, un tarif lunar de 8,15 lei;
– la Breaza, societatea Floricon Salub SRL percepe un tarif lunar de 7,30 de lei, pentru persoane fizice;
– la Comarnic, societatea Salub SA percepe un tarif lunar de 6,50 de lei;
– la Băicoi, operează tot firma Floricon Salub SRL, care percepe 5,20 de lei pe lună, pentru aceeaşi categorie de servicii;
– la Buşteni, societatea Veolia Servicii Pentru Mediu SA percepe un tarif de 4,50 de lei;
– la Sinaia, societatea de salubrizare Montsin operează în ridicarea gunoiului menajer, cu 0,8 euro lunar, deci aproximativ 3,4 lei pe lună, pentru o persoană fizică.

Să fie şi nivelul de trai al celor care locuiesc pe Valea Prahovei tot atât de diferit?

Gheorghe Alexandru:
Eu am curajul răspunderii! Vă spun că e mare preţul. Sunt pensionar. E mult, scump rău! Păi, dacă sunt zece persoane la bloc, ia o dată opt sute şi ceva de mii de lei!

Viorica Andrei:
În curtea asta sunt numai şomeri şi pensionari. Am pensie 350 de lei. E mare, doamnă, preţul! Păi, peste 8 lei pe lună, să dau eu care adun o pungă de gunoi pe lună!? Vecinii mei sunt patru persoane. Vă daţi seama că dau atâţia bani la gunoi. Las-o naibii de treabă!

Ion Ciocodeică:
Este foarte mare preţul la gunoi! Şi numai la Floricon plătesc, de când au intrat ei pe firmament.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co