Actualitate

Ziarul primarului sau al ploieştenilor?

În curând, la Ploieşti va fi lansat un ziar care să reflecte activitatea primăriei. Publicaţia va costa trei miliarde de lei vechi, va apărea o dată pe lună şi va avea 16 pagini, toate color.

Având în vedere că bugetul Ploieştiului înseamnă peste 4.000 de miliarde de lei vechi, suma nu este una mare, dar în situaţia în care oraşul are deja mai multe ziare şi televiziuni care asigură informaţii din primărie, cheltuiala nu prea se justifică. Primarul spune, însă, că nu este mulţumit de modul în care presa locală informează cetăţenii. “Nu vreau să comentez ce şi cum scrie presa la Ploieşti, dar am observat că sunt informaţii preţioase de care ar avea nevoie cetăţenii şi care nu ajung la ei. Aşa că am găsit astfel o formă ca acest lucru să se întâmple”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Reacţiile celorlalţi
Aşa cum era de aşteptat, consilierii din opoziţie au şi tras concluzia: ziarul este unul de campanie electorală, pe banii ploieştenilor. „Este clar că e un ziar de campanie. Şi asta pentru că primarul nu mai poate convinge pe nimeni că are realizări. Pe aceşti bani putea începe construcţia unei grădiniţe, că tot avem nevoie, putea fi asfaltată o stradă şi multe alte lucruri. Suma nu este mare, e clar, dar dacă faceţi un calcul este clar că tirajul a fost astfel gândit încât fiecare familie formată din doi membri să primească un exemplar”, a declarat consilierul PSD Ion Eparu.
Primarul susţine că este convins că astfel de reacţii o să apară, dar spune că indiferent cum ai vedea lucrurile, primarul este până la urmă şi un om politic cu o platformă politică pe care o respectă. Publicaţia ar urma să apară chiar din această lună într-un tiraj de 80.000 de exemplare. Oamenii, însă, nu par a fi încântaţi de ceea ce li se pregăteşte. Spun că există multe alte investiţii care ar trebui făcute în oraş. “Avem destulă presă, dar e clar că ce se scrie nu-i e pe plac domnului primar, pentru că presa ca să fie obiectivă trebuie să scrie şi despre nerealizări. Aşa, prin ziarul acesta pe banii noştri, culmea, putem fi intoxicaţi numai cu realizări”, spune ploieşteanul Aron Dumitru.
Primăria Ploieşti a mai avut un ziar pe vremea când Emil Calotă era edilul şef. Ca şi atunci, şi de data aceasta, redactorii vor fi tot funcţionarii publici ai instituţiei. Atribuirea editării ziarului se va face prin încredinţare directă, iar tipărirea şi distribuirea se va face prin cerere de oferte. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co