Actualitate

Preşedintele Republicii Letonia, la Sinaia

Vizită la nivel înalt pe Valea Prahovei. Preşedintele Republicii Letonia, Valdis Zatlers, a poposit pentru prima dată în staţiunea Sinaia şi a rămas impresionat de frumuseţea munţilor şi a obiectivelor turistice.

Şeful statului a venit însoţit în România de soţia sa, pentru două zile. În staţiunea de la poalele Bucegilor cei doi au fost întâmpinaţi de oficialităţile locale, după care au vizitat timp de o oră Castelul Peleş, iar apoi mănăstirea Sinaia. Până şi vremea a ţinut cu preşedintele Republicii Letonia, deoarece a avut parte de o zi superbă de primăvară şi de un peisaj spectaculos.
„Ne-am bucurat de vizita în frumosul oraş Sinaia şi aş numi ceea ce am văzut aici un adevărat miracol al artei: de la peisaje şi zăpadă, până la frumuseţea Mănăstirii şi a Castelului Peleş. Ambele obiective sunt impresionante şi aş spune că viaţa spirituală şi cea de zi cu zi sunt bine legate aici, în oraşul Sinaia, lucru care este atât de important în zilele noastre. Din păcate, vizita a fost scurtă şi nu am putut petrece mai mult timp aici, deoarece mi-ar fi plăcut să merg şi pe pârtiile de schi. Le mulţumesc tuturor gazdelor din Sinaia. M-am simţit extraordinar aici”, a precizat preşedintele Republicii Letonia, Valdis Zatlers.
Oaspetele a vorbit şi de întâlnirea de la Cotroceni, avută cu preşedintele Traian Băsescu, în cadrul căreia s-au abordat mai multe subiecte de interes european, printre care şi dezvoltarea cooperării bilaterale, în contextul apartenenţei comune a României şi Republicii Letonia la structurile europene şi euroatlantice. A. A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co