Actualitate

Vindeau droguri la fereastră

Poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Ploieşti au arestat cinci tineri organizaţi în două grupuri care făceau trafic de droguri și substanțe etnobotanice pe raza municipiului Ploieşti.
Astfel, oamenii legii au probat faptul că patronii unui sex-shop de pe strada Grigore Cantacuzino aprovizionau cu substanţe etnobotanice permise, dar şi cu droguri de mare risc proprietarii unui apartament aflat la parterul unui bloc de pe Bulevardul Republicii. Consumatorii puteau să cumpere marfa chiar de la fereastra acestui apartament. În plus, şi in magazine se comercializau astfel de droguri.
“Vorbim de droguri de risc şi de mare risc şi există chiar un minor care a fost servit cu aceste produse”, a declarat şeful DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Butnaru.
În urma percheziţiilor, au fost găsite 4.500 de plicuri cu droguri etnobotanice, dar şi 45.000 de lei, totul fiind ridicat pentru a proba activitatea ilegală a deţinătorilor. Cei cinci tineri, două fete şi trei băieţi au vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani. Ei au declarat anchetatorilor că nu ştiau că o parte din etnobotanicele vândute de ei sunt droguri de mare risc, dar pe pachetelele găsite era scris în limba engleză că sunt interzise consumului uman. Una dintre substanţe era chiar destinată creşterii plantelor.
Tinerii se aprovizionau cu droguri din Bucureşti, Alba Iulia sau Galaţi şi afacerea era înfloritoare. Oamenii legii au descoperit că în fiecare zi aceştia vindeau droguri în valoare de aproximativ 5.000 de lei.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii riscă să petreacă următorii 10-15 ani după gratii. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co