Actualitate

Mai bine ca anul trecut

Numărul de accidente care se produc pe raza unei localităţi, precum şi consecinţele acestora, reprezintă principalii indicatori de evaluare ale unei unități de poliţie rutieră. Indicatori care arată că, până în momentul de faţă, anul 2010 este mult mai bun faţă de cel anterior. În sensul că nu au fost înregistrate decât 16 accidente, soldate cu un mort, doi răniţi grav şi 14 răniţi uşor. „Sunt indicatori net inferiori anului 2009, când am avut un număr aproape dublu de accidente, două persoane decedate, opt răniți grav și 24 de răniți ușor”, a declarat comisarul Cornel Dăncescu, din cadrul Poliției Rutiere Câmpina.

Lecția priorității nu e învățată
În ceea ce privește principala cauză generatoare de accidente, neacordarea priorităţii vehiculelor este în top.
„Din această cauză s-au produs șase accidente soldate cu doi răniți grav și patru răniți ușor. Pe locul doi a fost neasigurarea la schimbarea direcției de mers. Din această cauză s-a produs un accident cu doi răniți ușor. Apoi urmează toate celelalte cauze, respectiv conducerea cu viteză, imprudența minorilor, neacordarea de prioritate pietonilor…”, a explicat comisarul Cornel Dăncescu.
La fel este situaţia şi în cele 14 comune arondate municipiului Câmpina. Au fost înregistrate 43 de accidente rutiere, soldate cu doi morţi, zece răniţi grav şi 39 de răniţi uşor. Cifre bune, având în vedere că anul trecut s-au produs 67 de accidente, în urma cărora au murit cinci persoane şi 25 au fost grav rănite. R. N. u

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co