Cultura

Vernisajul Salonului de Toamnă

Seara de marţi a strâns la Galeria de Artă din Ploieşti zeci de artişti cu lucrări care mai de care mai expresive prin coloristică şi imagine creată.

Vernisajul salonului de toamnă al Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala din Ploieşti se organizează anual şi iubitorii de frumos vin să admire picturile şi nu numai. În vreme de criză, cultura este prima care, din păcate, are de suferit. Dar iubitorii ei nu o lasă să moară… „Cred că Muzeul de Artă îşi face datoria de a fi în contact cu ceea ce înseamnă artă vie, artă contemporană. Artiştii intră în muzee din timpul vieţii, deci nu trebuie să treacă zeci de ani de la moartea lor ca să intre într-un muzeu.
Muzeul Judeţean de Artă Plastică Prahova are o bogată colecţie de artă contemporană şi mulţi dintre artiştii din filiala Ploieşti sunt prezenţi, prin lucrările lor, în acest muzeu”, a spus directorul Muzeului Judeţean de Artă Plastică Prahova, Florin Sicoe. Pictură, grafică, artă decorativă şi sculptură… toate acestea sunt puse în lumină într-un loc cald, unde tablourile şi celelalte lucrări sunt la ele acasă.
Nu au lipsit nici premiile din partea primăriei şi din partea Muzeului de Artă. Deja au fost achiziţionate trei lucrări dintre cele expuse.
Cel puţin două săptămâni de acum înainte, sunteţi aşteptaţi la Galeria de Artă din Ploieşti; poate arta de aici se va regăsi, pe viitor, în casele dumneavoastră. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co