Lansare de carte
Dublă lansare de carte, miercurea trecută, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești. Doi angajați ai Bibliotecii Județene “Nicoale Iorga” din Ploiești au demonstrat că lucrul cu scrierile înseamnă multă pasiune, care poate fi foarte ușor transpusă în propria lucrare.
Kristinca Alina Cătunescu și Sorin Bocioacă și-au prezentat scrierile în fața mai multor colegi bibliotecari, dar și a unor liceeni aduși la eveniment de profesoara lor de limba și literatura română. Volumele “Oglinda și frumusețea tăcerii – jurnalul unei tristeți” scris de Alina Cătunescu, respectiv “O lacrimă – o viață” al lui Sorin Bocioacă, s-au bucurat, așa cum era de așteptat, de aprecierea directorului Bibliotecii “Nicoale Iorga”. „O scriere parcă automulțumită în însăși producerea ei. Autorul pleacă liniștit după ce a scris această chestiune”, a spus directorul Bibliotecii “Nicoale Iorga” din Ploiești, profesorul Nicolae Boaru.
Autorii și-au descris plini de emoție operele. “Este o biografie intelectuală și un traseu interior. Dezamăgirea, nemulțumirea, sunt atitudini ce apar destul de frecvent în jurnal. Dezamăgirea față de o iubire trecută, dezamăgirea față de lume, față de tot…”, a spus autoarea Alina Cătunescu. “Mi-am îndreptat atenția către acea latură mai puțin studiată, care-l evidențiază pe Iorga literator și cărțile sale de călătorie”, a spus autorul Sorin Bocioacă.
Bucuria colegilor
Prezenți la eveniment, bibliotecarii s-au bucurat atât pentru realizarea colegilor lor, cât și pentru faptul că încă se mai scrie carte, chiar dacă din asta nu ies bani. În plus, cu toate că există internet, se mai citesc și cărți. “Se citesc, se citesc cărți bune, se citesc cărți din toate domeniile și suntem bucuroși că, deși spațiile sunt restrânse, avem cititori”, a declarat șeful secției Carte Religioasă a Bibliotecii “Nicoale Iorga” din Ploiești, Izabela Mizov.
Din nefericire, lansări de carte sunt prea puține în Ploiești și asta nu pentru că nu mai există scriitori, ci pentru că din lipsă de fonduri aceștia nici nu mai îndrăznesc să se gândească la astfel de realizări artistice. R. E.