Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Valoarea salariului minim pe economie ar putea crește din 2017

bani

Valoarea salariului minim pe economie ar putea crește din 2017/ sursa foto: www.google.com

Guvernul și reprezentanții confederațiilor patronale și sindicale reunite în Consiliul Național Tripartit s-au întâlnit pentru a lucra la stabilirea salariului minim pe economie pentru anul 2017, se arată într-un comunicat de presă transmis de Gurvenul României.

Valoarea salariului minim pe economie nu poate fi aflată însă mai devreme de sfârșitul lunii noiembrie, după ce vor fi parcurse o serie de date. După ședința de Guvern, premierul Dacian Ciloș a afirmat ca această majorare nu va putea fi adoptată în timpul mandatului acestui Guvern.

“Înțeleg că există o majoritate largă a partenerilor sociali care este de acord să lucreze pe acest proiect, dar, pe de altă parte, pornim la această activitate conștienți că obiectivul nu este de a-l adopta în acest mandat și că viitorul Guvern și Parlament își vor pune amprenta asupra acestui document”, a afirmat premierul Dacian Cioloș.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a spus că până la sfârșitul lunii octombrie va avea date parțiale din studiul de impact aflat în lucru și că va exista o nouă întâlnire pentru a evalua progresele făcute pentru a putea fundamenta și proiecta un mecanism transparent de stabilire a salariului minim brut garantat în plată, care să țină cont și de impactul socio-economic al acestuia.

În ceea ce privește stabilirea salariului minim pentru 2017, premierul Dacian Cioloș a aprecizat că primele rezultate ale grupului de lucru constituit la Ministerul Muncii pot reprezenta un punct de plecare.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co