Social

Ajutor pentru grupurile vulnerabile

ANOFM a dezbatut joi, 22 septembrie 2016,in cadrul unei intilniri de lucru Strategia politicilor de ocupare si cea de reformă a Serviciului Public de Ocupare (SPO).La intilnire a participat si ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice,Dragos Pîslaru.
Conform comunicatului de presa emis de ANOFM ,Ministrul Muncii a transmis că SPO trebuie să pună accent pe oferirea de servicii integrate grupurilor vulnerabile, persoanelor care sunt greu şi foarte greu ocupabile, explicând că acestea trebuie să fie identificate, trebuie să se stabilească problemele lor, în functie de care să li se ofere servicii de profilare, de acompaniere.anofm
“Sunt milioane de oameni care au vulnerabilităţi: fie sunt în sărăcie, fie sunt cu dizabilităţi, fie sunt privaţi de diverse posibilităţi de a accede la o viaţă decentă, sunt marginalizaţi şi ieşiţi din circuitul economic”, a adăugat ministrul Muncii, subliniind că este rolul SPO să identifice aceste persoane si să găsească solutii pentru integrarea lor pe piata muncii.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a arătat că trebuie luate măsuri pentru cre sterea mobilitătii fortei de muncă la nivel national având în vedere nevoia diferită de ocupare de la un judet la altul.
“Este o problemă de cantitate în ceea ce priveşte populaţia activă, în perspectivă ne vom confrunta cu un deficit de fortă de muncă si, în acelasi timp, există o problemă de calitate a forţei de muncă, de competenţe. Nu sunt mulţi oameni activi în piata fortei de muncă, iar o mare parte nu este pregătită pentru structura economică spre care România tinde”, a declarat ministrul Muncii, Dragos Pîslaru.
În prezent se lucrează la modificarea prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării fortei de muncă în vederea încurajării  mobilitătii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co