Actualitate

Va fi un Paşte mai sărac

un-paste-mai-saracAu mai rămas câteva zile până la sărbătorile Pascale, iar sinăienii se gândesc ce să pună pe mese. Anul acesta, criza își spune din plin cuvântul și produsele culinare nu vor fi dintre cele mai variate, cu această ocazie.

Multi sinăieni spun că anul acesta vor avea un Paşte mult mai sărac, iar carnea de miel se anunţă a fi un lux pentru românul de rând. Multe gospodine spun că au renunţat la drobul de miel, dar şi la alte preparate specifice sărbătorilor.
Din salariile şi pensiile mici, abia reuşeşc să se descurce de la o zi la alta, iar o masă bogată înseamnă mai mulţi bani scoşi din buzunarul şi aşa destul de subţiat. ”Am luat o legătură de praz şi am dat 5 lei pe ea. Am 600 de lei pensia, nu pot să cumpăr carne de miel din banii aştia. O să gătesc fasole pentru masa de Paşte pentru că mai mult de atât nu-mi permit”, a spus Iolanda Niculescu. Comercianţii din pieţe spun că vânzarea este tot mai mică, iar unele legume şi fructe deja s-au scumpit. Anul acesta, înaintea Paştelui, un kilogram de roşii se vinde cu 7 lei, unul de castraveţi, cu 10 lei, morcovii cu 8 lei, cartofii cu 1,5 lei, postârnacul cu 6 lei, iar ceapa cu 2,5 lei. „Săptămâna trecută am scos la vânzare ardeiul gras cu 8 lei, iar acum preţul lui este 15 lei. Roşiile le luam înainte cu 4,5 lei, iar acum sunt 5 lei kilogramul. Totul se scumpeşte de la o zi la alta şi nu ştiu din ce cauză. Vânzarea merge prost, iar criza se resimte din ce în ce mai mult”, a povestit comerciantul Ion Popa.
Şi carnea de miel s-a scumpit faţă de anul trecut. Dacă în 2009 un kilogram costa între 15 şi 20 de lei, anul acesta preţul variază între 18 şi 25 de lei. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co