Actualitate

Proiecte pentru salvarea mediului

copaci-1Ştiaţi că 84% din tot gunoiul menajer generat de o familie poate fi reciclat? Dar că o tonă de hârtie reciclată salvează de la tăiere 15 arbori maturi ? Aceste informaţii şi multe altele au fost lansate la Ploieşti în a treia ediţie a Guerilei Verzi.

Evenimentul se desfăşoară până pe 30 martie, în oraşele Bucureşti, Ploieşti, Galaţi, Brăila, Piteşti şi Constanţa. Guerilla Verde este, de fapt, o caravană educaţională de filme eco, care încearcă să aducă în atenţia publicului larg impactul pe care îl au activităţile zilnice ale oamenilor asupra mediului înconjurător. Pentru elevi şi studenţi, dar nu numai, au fost prezentate filme ca Ice Age 2, Home, sau Copiii Uraniului, film românesc lansat recent. Primăria Ploieşti a devenit cu bucurie partener al organizatorilor, înscriind evenimentul în Anul Biodiversităţii. În afară de proiecţiile de filme, în toate oraşele în care va ajunge caravana vor avea loc dezbateri pe probleme ale mediului. Proiectul îşi propune să inspire tinerilor o atitudine prietenoasă faţă de mediu şi să îi apropie de acţiunile eco în desfăşurare, sau în proiect.

Plantări de arbori
Şi dacă unii au urmărit filme eco, alţii au trecut la treabă. Peste 100 de elevi ai unor şcoli din Ploieşti au mers într-o pădure la ieşirea spre Târgovişte. În şantierul de împădurire de la Crângul lui Bot ei i-au ajutat pe pădurarii  Ocolulului Silvic Ploieşti să planteze puieţi din specia stejar şi frasin, în locul vechii împăduriri. „Nu corespunde cerințelor, am tăiat această pădure și acum plantăm una cu care peste 100-120 de ani, probabil, nepoții noștri se vor mândri”, a declarat directorul Dorecției Silvice Prahova, Cosmin Birjaru.
Acţiunea de plantare face parte din seria activităţilor Lunii dedicate Pădurii ce se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie. Specialiştii în silvicultură spun că aceasta este perioada cea mai bună pentru plantări de puieţi. Bătrâna pădure de tei a trebuit să fie tăiată pentru ca micii pomişori din specii mai rezistente să poată fi plantaţi. Şi la Măgurele, elevii şcolii de arte şi meserii din localitate au ieşit împreună cu părinţii şi vecinii să planteze pomi sau să facă curăţenie. Pe toată perioada cât este sărbătorită Luna Pădurii vor fi plantaţi 350.000 de puieţi de stejar şi frasin, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare în tot judeţul Prahova.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co