Actualitate

Şcoala de Agenţi, la zi de sărbătoare

ziua-sc-polCu ocazia împlinirii a 188 de ani de atestare documentară a institutiei poliției române, Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina a organizat diferite evenimente, pe întreg parcursul săptămânii trecute.

Mai întâi, Şcoala de Poliţie din Câmpina și-a deschis porțile, pentru toate persoanele dornice să pătrundă în  secretele instituției. Momentul s-a suprapus cu vizita elevilor unei şcoli de acelaşi profil, din Germania, veniți pentru un schimb de experienţă.
“Am fost într-un training, dar a fost dificil. E bine în România, oamenii sunt foarte prietenoşi şi ne simţim foarte bine. Diferenţa între Germania şi România este neplăcută în sensul că ţara este mai săracă, dar noi am înţeles asta”, a declarat unul dintre tinerii germani.
Conducerea Şcolii de Poliţie a vrut să vadă care este diferenţa între elevii români şi oaspeții lor, aşa că aceștia au fost puşi să dea şi o probă fizică. “Am vrut să socializeze inclusiv la activitățile de învățământ, adică să se cunoască inclusiv la activitățile de învățământ, unii cu ceilalți, prin asta având posibilitatea și unii și alții, de a vedea nivelul de pregătire al fiecăruia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Școlii de Agenți din Câmpina, comisarul șef Valentin Simion.
Pe de altă parte, printre cei care au ajuns în vizită la această instituție s-au numărat şi elevii de la Școlii nr. 1 din Telega și nu puţini au fost cei care au declarat că se vor face poliţişti.
Manifestări în lanț
Ziua de joi, care a fost și Ziua Poliției Române, a prilejuit o demonstraţie cu câini dresaţi de la centrul din Sibiu. Invitaţi au fost vechii comandaţi ai Şcolii, alături de tinerii germani. Momentul emoţionant a fost atunci când cadrele Şcolii de Agenţi au dezvelit plăcile de onoare cu numele celor care au condus, de-a lungul timpului, această instituţie. Totodată, ziua a fost trăită la cel mai înalt nivel și pentru faptul că a avut loc festivitatea de avansare.
Ziua Poliţiei la “Vasile Lascăr” s-a încheiat cu un spectacol deosebit oferit de către elevi, moment de mulţumire sufletească pentru toţi cei prezenţi.Diana ROMAN, Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co