Actualitate

Va fi sau nu va fi Kaufland la Câmpina?

KAUFLAND-4Investiţia e blocată din cauza neînţelegerilor dintre societate şi autorităţile locale, referitoare la accesul în supermarket.

Mult timp s-a vorbit despre faptul că în Câmpina, pe un fost teren al unei societăţi comerciale situată la intrarea în municipiu, se va construi unul dintre cele mai mari supermarketuri din estul Europei. Toate clădirile existente pe terenul cu pricina au fost dărâmate şi nu a mai rămas decât un teren viran, pe care ar putea fi ridicată o construcţie. Numai că… nu se întâmplă nimic. Cauza? Neînţelegeri între reprezentaţii Kaufland şi Consiliul Local Câmpina, referitoare la amenajarea unui sens giratoriul pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în faţa a ceea ce trebuia să fie supermarketul.
„Nu aş putea să vă spun dacă la Câmpina se va construi sau nu supermarketul. Din punct de vedere al Consiliului Local, există probleme referitor la complexul comercial care se dorea să se construiască. Societatea comercială ţine neapărat să aibă acces din bulevardul Nicolae Bălcescu. Doresc să aibă intrare, spre stânga, dinspre centrul municipiului”, a declarat primarul oraşului, Horia Tiseanu.
Reprezentanţii Consiliului Local Câmpina nu vor să strice imaginea municipiului, a intrării în oraş, prin construirea unui sens giratoriu în mijlocul bulevardului Nicolae Bălcescu. Au existat presiuni din partea firmei care vrea să facă investiţia, însă edilii locali au venit cu o cerere pe care nu vor să o negocieze, respectiv doresc ca societatea comercială să depună în contul Primăriei Câmpina suma de 200.000 de euro, bani care vor fi folosiţi pentru lucrările de amenajare a unei benzi de preselecţie, sau a unui sens giratoriu în intersecţia de la Troiţă.

Gata pentru o încercare
„Noi vom aproba societăţii comerciale o intrare, la stânga, în interiorul complexului, timp de trei luni, cu o bandă de preselecţie. Aşa cum se iese acum în Drumul Naţional nr. 1. După aceste trei luni, se va analiza cum s-a desfăşurat circulaţia rutieră şi, dacă vor fi probleme, acest acces direct va fi oprit”, a adăugat primarul Tiseanu, care consideră propunerea „fezabilă” şi aşteptă un răspuns din partea celor care vor decide dacă va fi sau nu un supermarket la Câmpina.
“Varianta de acces propusă nouă, discutată între reprezentanţii oraşului Câmpina şi partenerul nostru de dezvoltare a acestui proiect, nu corespunde politicii noastre”, a declarat Anca Prodan din cadrul societăţii Kaufland România. Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co