Actualitate

Estacadă performantă pentru alpinişti

ESTACADA-IN-BUSTENI-2Administraţia locală din Buşteni a demarat o nouă investiţie lângă domeniul schiabil din staţiune. Trei milioane de lei au fost alocaţi pentru a ridica cea mai complexă estacadă din lume.

Vechea structură de dificultate din Buşteni, pe care s-au desfăşurat patru etape de cupă mondială de escaladă pe gheaţă, a dispărut. În locul ei, se ridică o nouă construcţie, complet metalică. Până la sfârşitul lunii ianuarie, muncitorii trebuie să realizeze estacada de 20 metri înălţime, iar apoi se vor monta echipamentele performante, printre care o cameră de refrigerare pentru îngheţarea suprafeţei de concurs. „Se lucrează intens la asamblarea echipamentului, care va fi cel mai performant din lume, pentru a asigura finalele Cupei Mondiale de escaladă pe gheaţă. Este o concepţie nouă, ce va cântări, la final, aproximativ 100 de tone. Va asigura posibilitatea organizării acestor concursuri pe gheaţă la cel mai înalt nivel. Ea va arăta ca o scenă interioară şi reprezintă un lucru nou în escaladă, deoarece traseele se vor putea modifica”, a precizat directorul de programe al Primăriei Buşteni, Ion Vasilescu.
Muncitorii, dintre care mulţi sunt la prima experienţă de acest gen, lucrează de dimineaţa până seara târziu pentru a putea asambla elementele estacadei. „În cei 30 de ani petrecuţi pe şantiere, nu am mai văzut o structură atât de spectaculoasă şi complexă. Ne descurcăm foarte bine şi suntem în grafic cu lucrările”, a declarat directorul firmei de montaj, Ion Dogaru. La Buşteni, pe cele două panouri de căţărare, îşi vor da întâlnire peste 80 de sportivi cu renume. Alături de ei, vor sosi în staţiune prieteni, rude şi susţinători. Datorită acestor investiţii, staţiunea prahoveană şi-a creat un renume pe plan mondial şi a reuşit să atragă, în fiecare an, sute de turişti străini. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co