Politica

USL există, dar nu este simţit

Cu toate că Uniunea Social Liberală (USL) a luat deja naştere, în Prahova se simte mai puţin, neexistând acea animaţie firească atunci când încep jocurile politice.

Din declaraţiile oficiale ale liderului filialei Câmpina a Partidului Naţional Liberal (PNL), Virgil Guran, reiese că până în acest moment nu a existat nicio întâlnire, la nivel judeţean, cu reprezentanţii Partidului Social Democrat (PSD).
„La nivel de judeţ, ne-am întâlnit în prima fază cu cei de la PC. Protocolul respectiv este făcut mai demult. În protocol se prevede ca fiecare partid, la nivel de judeţ, să-şi desemneze câte trei reprezentanţi. Eu fac parte dintre cei trei ai PNL, implicit participând la această întâlnire.
Cu PSD nu a existat o întâlnire, cel puţin oficială, iar neoficial, după câte ştiu, prin judeţ nu prea…, deci nici în plan local.
Va trebuie să se întâmple, pentru că, fiind un partid, trebuie să respectăm un protocol. În momentul când eşti într-un partid, ai două soluţii: respecţi hotărârile respective sau te retragi din partid. Şi atunci vom respecta acest protocol, ne vom întâlni, vom vedea care este soluţia pentru ca această uniune să câştige şi în Câmpina”, a spus Virgil Guran.

Numai împreună ar putea reuşi
Omogenizarea se preconizează a fi un proces dificil, cel puţin la nivelul judeţului Prahova, ţinând cont de faptul că există membri, de exemplu în filiala PNL Câmpina, care nu agreează intrarea în USL.
„Când eşti într-o echipă, ori respecţi hotărârile ori te retragi. Dacă mie nu-mi convine acest lucru, am soluţia de a mă retrage, pentru că, dacă reprezint partidul, trebuie să fac acest lucru. Dacă interesele mele personale nu coincid cu interesele generale ale partidului, nu înseamnă că eu trebuie să schimb hotărârea partidului.
Apropo de colegii mei, care nu sunt de acord cu intrarea în USL, poate că nici eu, în sufletul meu, nu sunt de acord cu acest lucru. Oamenii care vin şi cred că ei au înfiinţat soluţiile, dar nu le au, consider că e mai bine să tacă. Chiar şi colegi de-ai mei, care nu consideră că este bine, au o soluţie: să se retragă. Sau să vină cu altă soluţie mai bună. Nu vedem că ne dărâmăm ţara asta, cu această guvernare? Nu am ajuns la concluzia clară că, nici PNL singur, nici PSD singur, nu va reuşi niciodată să dărâme sistemul acesta care s-a creat, şi-atunci trebuie să ne unim să-l dărâmăm?
După aceea, ce vom reuşi să construim împreună, vom vedea, pentru că nu ştiu ce va fi în viitor”, a mai spus Guran.
Renunţarea la interese personale, ambiţii şi orgolii, de ce nu, chiar principii, presupune posibilitatea de a te putea integra politic într-o astfel de uniune. Sau, conform unei zicale neaoşe, să te faci frate cu dracu’ până treci puntea. Cât de rezistentă va putea fi această punte, rămâne de văzut. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co