Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

UPG şi-a prezentat oferta

upgPrestigioasa instituție de învățământ superior din Ploiești și-a deschis porțile în cadrul unei manifestări menite să atragă încă de pe acum potențialii candidați pentru un loc de student.

Cele cinci facultăți ale Universității Petrol-Gaze din Ploiești s-au prezentat, săptămâna trecută, în fața liceenilor care vor să urmeze, în continuare, studii superioare la această instituție. În holul mare al Universității, au fost amplasate standuri ale fiecărei facultăți. Ingineria Petrolului și Gazelor, Inginerie Mecanică și Electrică, Tehnologia Petrolului, Litere și Științe, dar și Științele Economice și-au prezentat profilurile, în așa fel încât să atragă mai mulți candidați în toamnă. Catedra de Informatică din cadrul Facultății de Litere și Științe chiar a adus la stand niște roboței ingenioși, pentru că cel mai ușor poți atrage, pe oricine, prin joc. Rețeta a avut succes și mulți tineri s-au interesat de oferta educațională. Cât despre liceeni, aceştia au planuri mari.

Viitorul sună bine
“Vreau să dau la management și cred că o să intru, pentru că am note mari în cei patru ani de liceu. Iar la Bacalaureat sper să fie totul bine până la sfârșit. Vreau să devin directorul unei firme puternice”, a declarat unul dintre vizitatori. Viitorii candidați au fost chemați în sălile de curs, în laboratoare, li s-au prezentat proiecte și facilități pentru a alege UPG-ul pentru efectuarea studiilor universitare.
Instituția ploieșteană este acreditată de Ministerul Educației și a obținut gradul înalt de calitate. Deocamdată, nu se știe cifra de școlarizare, dar e sigur că locurile cu plată vor costa 2.200 de lei pe an pentru studenții din primul an.

Unitate componentă a sistemului educaţional din România, UNIVERSITATEA PETROL-GAZE din PLOIEŞTI este o instituţie de stat cu atribuţii în domeniul învăţământului superior şi al cercetării ştiinţifice.
La originile ei stă fostul Institut de Petrol şi Gaze Ploieşti, instituţie de învăţământ superior cu bogată tradiţie şi profil unic în România, creat prin transferarea la Ploieşti, începând cu anul 1967, a Institutului de Petrol, Gaze şi Geologie Bucureşti, înfiinţat în anul 1948. Ca urmare a unor transformări succesive, structura organizatorică actuală a Universităţii Petrol – Gaze din Ploieşti cuprinde:
•Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică,
•Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor,
•Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie,
•Facultatea de Litere şi Ştiinţe,
•Facultatea de Ştiinţe Economice,
•Departamentul pentru Invăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă,
•Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic.

B-dul Bucureşti, nr. 39 , cod 100680,
Ploieşti, România, PO BOX 52
Tel.: + 40 – 244 – 573 171
Fax: + 40 – 244 – 575 847
web: http://www.upg-ploiesti.ro

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co