Invatamant

De la Grup Şcolar… la Colegiu

o-noua-titulaturaBucurie mare printre cadrele didactice şi elevii Grupului Şcolar „Ion Kalinderu” din Buşteni. Instituţia de învăţământ a primit o nouă titulatură de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării – cea de Colegiu.

Noua denumire va intra în vigoare în toamnă, o dată cu începerea noului an şcolar. Tot ca noutate, din acest an, viitorii absolvenţi susţin toate probele Bacalaureatului în această locație. „Bucuria este imensă. Domnul profesor Angelescu, inspectorul nostru general, ne-a anunţat prin telefon acest lucru. A fost euforia întregii şcoli, de la omul de serviciu până la elevi. Este încununarea a tot ceea ce s-a întâmplat bine la Buşteni şi a realizărilor noastre la Grupul Şcolar Ion Kalinderu. Cred că am meritat acest lucru pentru că s-a muncit de la conducerea unităţii până la omul de serviciu. De asemenea, au contribuit foarte mult şi elevii în a ridica prestigiul acestei unităţi”, a precizat directorul Colegiului “Ion Kalinderu”, Mirela Dobrea.
Schimbarea la față
Unitatea şcolară pentru liceeni s-a modernizat în ultimii ani şi ajuns la standarde europene. Printre altele, are o sală de sport multifucţională şi un laborator de informatică ultraperformant, iar oferta şcolară este bogată.Instituţia de învăţământ a înregistrat, de-a lungul anilor, performanţe remarcabile, mulți liceeni obţinând premii importante la numeroase concursuri judeţene. Unitatea are şi parteneriate încheiate cu şcoli din ţară şi din străinătate, iar tinerii au făcut, de nenumătare ori, schimburi de experienţă. “Ion Kalinderu” este luat cu asalt, anual, de absolvenţii claselor a VIII-a de pe Valea Prahovei, care aleg să urmeze cursurile liceale la această instituție. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co