Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Unităţi de cazare scoase la vânzare

Tot mai multe unităţi de cazare sunt scoase la vânzare în staţiunile montane. Proprietarii au decis să renunţe la afacerea lor, pentru că anul acesta criza s-a resimţit, iar încasările au fost foarte mici.

Nu toate hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei sunt pline cu turişti. Mulţi proprietari au înregistrat un grad mici de ocupare de la începutul anului şi până acum, iar lucrurile nu par să se redreseze pentru ei. Aşa că, au găsit o soluţie pentru a-şi scoate investiţia. Au apelat la ajutorul agenţiilor imobiliare şi au pus unităţile hoteliere la vânzare. Oferta este mare în staţiunile montane şi au început deja să apară şi investitorii interesaţi să-şi deschidă o afacere în turism. „Nu am vrut să-mi scot hotelul la vânzare, dar datoriile din spate m-au determinat să fac acest lucru. Am investit foarte mulţi bani şi suflet, dar, cu părere de rău, trebuie să fac şi mişcarea asta. Am persoane interesate, inclusiv din străinătate. Zilele trecute am fost la Paris, la o negociere cu potenţiali clienţi, care vor să-l cumpere. Este posibil ca zilele viitoare să semnăm contractul”, a spus proprietarul unui hotel. Este o perioadă bună pentru a încheia o astfel de tranzacţie, spun specialiştii. Preţurile la aceste imobile au scăzut foarte mult. În plus, în 2013, Valea Prahovei va găzdui Festivalul Olimpic al Tineretului European şi va fi cere mare pentru cazarea la unităţile hoteliere.

Datoriile…
„Hotelurile şi pensiunile sunt scoase la vânzare din cauza faptului că proprietarii au datorii la bănci şi trebuie să restituie împrumuturile sau că nu au avut un management foarte bun şi ca atare nu au avut clienţi. Este o perioadă bună pentru a investi în general în domeniul imobiliar şi în domeniul turistic, în special, datorită faptului că preţurile au ajuns la nivelul cel mai mic din ultimii ani şi pentru activitatea turistică există o mare posibilitate de sprijin financiar din partea fondurilor structurale  europene”, a precizat directorul de agenţie imobiliară, Mihai Totpal. Valea Prahovei se numără printre zonele preferate de investitorii români şi străini, iar numărul ofertelor de hoteluri şi pensiuni a crescut în primul semestru din 2010. Dacă în ianuarie, numai 5 unităţi erau scoase la vânzare, acum numărul lor a ajuns la 52.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co