Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Blocaţi în Munţii Bucegi

Misiune dificilă pentru salvamontiştii din Buşteni. Au fost chemaţi să intervină în Bucegi, pe Valea Seacă a Crucii, acolo unde doi tineri au rămas blocaţi.

Băieţii au urcat pe munte ziua, pentru a se căţăra pe stânci şi nu erau la prima experienţă de acest gen. Au coborât înainte de a se însera, însă au rătăcit, la un moment dat traseul şi nu au cerut ajutor. Abia când au văzut că nu găsesc poteca şi că se face târziu, au sunat disperaţi  la salvamont.
„A fost o acţiune dificilă. Erau doi tineri experimentaţi, unul din Buşteni, celălalt din Bucureşti. Intervenţia a durat 6 ore, iar condiţiile de salvare au fost grele. Ne-am întâlnit chiar şi cu animale sălbatice şi a fost periculos şi pentru noi”, a precizat salvamontistul Mirel Bogdan. Specialiştii au şi câteva sfaturi pentru turiştii care iubesc muntele şi drumeţiile montane. „Vremea devine din ce în ce mai propice pentru plimbări pe traseele montane. Îi sfătuim pe toţi să aibe echipament adecvat. În rucsac să-şi ia o pelerină, trusă medicală, lanternă. Dacă fac trasee mai dificile, este necesară o coardă, o cordelină. De asemenea, să nu uite de alimente şi apă”, a mai adăugat Mirel Bogdan. Din fericire, tinerii nu s-au accidentat şi au fost coborâţi în siguranţă de pe munte. Au tras o spaimă pe cinste şi de acum înainte vor avea grihă să meargă numai în zonele cunoscute de ei. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co