Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Casele pe patru roţi

Sute de români au preferat să-şi cumpere o rulotă la mâna a doua şi să plece într-o lungă şi ieftină vacanţă la munte, pe Valea Cerbului din Buşteni. Investiţia le permite să se deplaseze oricând şi oriunde, iar confortul este ca acasă.

Majoritatea „chiriaşilor” sunt pensionari şi spun că le prieşte de minune aerul curat de la poalele Bucegilor.Locul de campare a devenit a doua casă pentru turiştii care au evadat din marile oraşe. Dacă în trecut, oamenii se instalau la corturi, cu timpul au strâns bani şi au cumpărat rulote second hand. Spun că investiţia de 1.500 de euro a meritat, deoarece nu şi-ar fi permis să plece anual în vacanţă. Garsonierele pe patru roţi au paturi şi dulapuri, o baie mică cu chiuvetă detaşabilă şi grup sanitar, frigider şi aragaz. Suficient pentru cei care petrec aici toată vara în natură. „Acum 20 de ani mi-am luat rulotă. Deşi soţia mea nu prea era convinsă că o să merite să dau banii pe ea, am făcut acest pas fără regrete, iar acum am ajuns să călătorim la Băile Herculane, Covasna şi Valea Cerbului. A noastră are panouri solare, aşa că avem şi energie. Seara, ne aşezăm liniştiti în pat şi ne uităm la televizor, unde urmărim serialele preferate”, a spus Ion Georgescu.

Fiecare cum poate
Turiştii care nu au o rulotă, s-au instalat la cort şi dorm în maşină, însă au învăţat să se gospodărească în aer liber şi nu duc dorul casei. Toţi s-au scos de la întreţinere şi au scăpat de alte cheltuieli pe care le presupune viaţa la bloc , iar acum economisesc lunar mai bine de 400 lei. Deşi vor părăsi locul de campare abia la lăsarea brumei, în toamnă, pensionarii nu se plictisesc aici. Ziua se gospodăresc ca acasă: merg după cumpărături în oraş, gătesc, îşi înfrumuseţează grădiniţele cu flori şi fac curat în zonă. În weekend pornesc la pas pe cărările de munte, iar seara se petrece de fiecare dată cu vecinii, la un foc de tabără, cu bucate alese pe masă. „A fost cam frig în ultimele săptămâni, însă am luat lemne din pădure şi ne-am încălzit. Ne gândim şi noi să ne cumpărăm o rulotă pe viitor, deoarece este foarte confortabilă şi dotată cu strictul necesar. Toţi ne-am amenajat cu mult gust locul de campare, iar în weekend primim şi vizite de la copii. Îi ducem în grădina cu flori, unde avem o masă şi scaune din lemn”, a povestit Marian Oancea. În plus, seară de seară, pe Vaslea Cerbului, au loc şi spectacole gratuite, oferite chiar de Moş Martin. Urşii coboară la tomberoane în căutare de mâncare, spre bucuria turiştilor, care pot să-i admire în voie la marginea pădurii.

Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co