Actualitate

Un sef de la Maternitatea Ploiesti a fost gasit incompatibil de ANI

Șefa Laboratorului Anatomie Patologică din cadrul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești a fost găsită incompatibilă de către Agenția Națională pentru Integritate (ANI).

Într-un comunicat de presă al instituției, aceasta arată că în această situație se află mai mulți angajați din sistemul sanitar românesc. În cazul maternității ploieștene, este vorba despre Edith Imola Pîrșcoveanu.

“Începând cu data de 22 noiembrie 2016, (Edith Imola Pîrșcoveanu – n.r.) exercită simultan funcţia de şef laborator Anatomie Patologică în cadrul Spitalului Obstetrică Ginecologie Ploieşti şi calitatea de administrator în cadrul S.C. Edmedica Expert S.R.L. (având ca obiect de activitate «activităţi de asistenţă medicală specializată»). Astfel, persoana evaluată, a încălcat dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. g) şi art. 185, alin. (15) din Legea 95/2006”, a anunțat ANI, menționând că persoana în cauză a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006, funcţia de manager este incompatibilă, printre altele cu „exercitarea funcţiei de membru în organele de conducere, administrare şi control în societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, stipulează că “dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. c), d), e) şi g) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancţiunea rezilierii contractului de administrare şi a plăţii de despăgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condiţiile legii, se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co