Actualitate

Un prahovean are dosar penal pentru ca avea placute de inmatriculare expirate

Un bărbat din Prahova a fost surprins de polițiști circulând la volanul unui autoturism care avea plăcuțele de înmatriculare provizorii expirate.

Prahoveanul a fost oprit de un echipaj rutier din Ploiești, pentru verificări. El circula pe o stradă din municipiu, având montate numere provizorii de înmatriculare.

Polițiștii au constatat că perioada de valabilitate a acestora expirase. I-a fost întocmind dosar penal pentru infracțiunea de punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Plăcuțele provizorii nu reprezintă înmatricularea mașinii. Un autovehicul având astfel de numere nu are inspecția tehnică periodică efectuată, nu are taxa de poluare plătită și nu a fost verificat de către Registrul Auto Român în vederea identificării. Autovehiculul nu a fost nici înregistrat la Administrația Financiară.

Plăcuțele cu numere roșii conferă șoferului doar dreptul de a circula cu mașina timp de 30 de zile pentru a-și definitiva înmatricularea. Se pot solicita cel mult trei rânduri de numere roșii. Prin urmare, pe parcursul celor 90 de zile maşina trebuie înmatriculată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co