Actualitate

Un prahovean are dosar penal pentru ca avea placute de inmatriculare expirate

Un bărbat din Prahova a fost surprins de polițiști circulând la volanul unui autoturism care avea plăcuțele de înmatriculare provizorii expirate.

Prahoveanul a fost oprit de un echipaj rutier din Ploiești, pentru verificări. El circula pe o stradă din municipiu, având montate numere provizorii de înmatriculare.

Polițiștii au constatat că perioada de valabilitate a acestora expirase. I-a fost întocmind dosar penal pentru infracțiunea de punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Plăcuțele provizorii nu reprezintă înmatricularea mașinii. Un autovehicul având astfel de numere nu are inspecția tehnică periodică efectuată, nu are taxa de poluare plătită și nu a fost verificat de către Registrul Auto Român în vederea identificării. Autovehiculul nu a fost nici înregistrat la Administrația Financiară.

Plăcuțele cu numere roșii conferă șoferului doar dreptul de a circula cu mașina timp de 30 de zile pentru a-și definitiva înmatricularea. Se pot solicita cel mult trei rânduri de numere roșii. Prin urmare, pe parcursul celor 90 de zile maşina trebuie înmatriculată.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co