Actualitate

Un pas important pentru informare

Programul dedicat persoanelor de toate vârstele, prin care se oferă acces gratuit la internet, în cadrul bibliotecilor, a fost implementat şi la Câmpina.

Proiectul Biblionet vizează 20 de biblioteci din judeţul Prahova, printre care şi Biblioteca Municipală din Câmpina. Calculatoarele primite aici oferă posibilitatea de informare tuturor celor interesaţi. „Computerele au fost deja montate, s-a amenajat o sală specială şi ţin să mulţumesc Primăriei Câmpina. În cazul în care există utilizatori care nu sunt familiarizaţi cu calculatorul, noi suntem aici tocmai pentru a-i ajuta. În sensul acesta, am fost instruiţi de către IREX şi de către trainerii de la Biblioteca Judeţeană din Ploieşti”, a declarat directorul Bibliotecii Municipale Câmpina, Liliana Ene.
Accesare
Opt calculatoare şi alte echipamente informatice sunt extrem de utile pentru persoanele care nu au acces la internet în alte condiţii. Noutăţi, informaţii utile, posibilitate largă de cunoaştere şi chiar programe cu lecţiile de la şcoală, toate acestea înseamnă Biblionet. „M-am dus la calculator, am accesat pe Google, am intrat la referate, mi-am căutat materialul necesar şi nişte imagini, doamna bibliotecară mi le-a descărcat şi acum sper să îmi pună doamna profesoară o notă bună. În ziua de azi, nu toţi elevii sau nu toţi copiii sau adolescenţii au calculator acasă. Sau poate au calculator, dar nu au internet şi acest mijloc de informare este foarte bun”, a declarat Cristian Mărgăriţoiu, unul dintre elevii care s-a folosit de această metodă.
Investiţia vine din America şi este de mare amploare. „Este un pas foarte important. România nu şi-ar fi putut permite. Sunt 27.000 de dolari aici. 2000 de Biblioteci vor beneficia de ele. Computerele sunt tehnică de ultimă oră, nu am adus lucruri vechi, e ultima generaţie de calculatoare”, a declarat Hermina Anghelescu, profesor la Wayne State University din Detroit. „Aici trebuie să se formeze un loc de întâlnire pentru cetăţenii municipiului, un loc în care omul să vină cu drag şi să socializeze cu alte persoane, să îşi caute informaţiile de care are nevoie”, a explicat Liliana Ene.
La Biblioteca Municipală nu a avut loc, deocamdată, inaugurarea acestei săli dedicată informaţiei online, dar cine este interesat trebuie să ştie că aceste calculatoare sunt deja instalate. Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co