Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Un nou exercitiu de alarmare publica astazi, in Ploiesti

La nivelul municipiului Ploiești a continuat, astăzi, desfăşurarea lunară a exerciţiilor pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Astfel, potrivit Primăriei Municipiului Ploiești, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, între orele 10.00 – 11.00, au fost acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităţii administrativ-teritoriale.

Semnalele de alarmare a populației sunt: alarma aeriană, alarma la dezastre, prealarma aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute, după cum urmează: alarma aeriană se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele; alarma la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele; prealarma aeriană se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, iar încetarea alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de două minute.

Acţiunea, denumită generic „Miercurea sirenelor”, are loc, începând din vara anului trecut, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, conform unei decizii luate la nivel central de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co