Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Capusele au facut peste 100 de victime in Prahova

Peste 100 de prahoveni au ajuns la spital după ce au fost înțepați de căpușe în luna aprilie și în mini-vacanța de 1 Mai.

Temperaturile ridicate din ultima vreme se pare că au condus la înmulțirea căpușelor. Astfel, de la începutul lunii aprilie până pe 1 mai numai la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Judeţean Ploieşti s-au prezentat 139 de persoane înțepate de căpușe.

În perioada 1- 27 aprilie, la Secția de Boli Infecțioase s-au prezentat 99 de persoane, iar între 28 aprilie – 1 mai alte 40 de persoane, adulți și copii, care au fost înțepate de căpușe.

Medicii atrag atenția că în astfel de cazuri, persoanele înțepate de căpușe trebuie să apeleze la serviciile de asistență medicală de specialitate.

Căpușele pot transmite diverse boli infecțioase, acesta fiind și motivul pentru care, obligatoriu, se recomandă profilaxie în astfel de cazuri. Mai mult, nu se recomandă extragerea căpușei decât chirurgical. Pericolul cel mai mare apare în momentul în care persoana înțepată de căpușă contactează Boala Lyme, care, netratată, poate duce chiar la deces.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co