Politica

Un judeţ special pentru USL

Săptămâna trecută a avut loc o reuniune a Consiliului Judeţean al PSD Prahova la care au participat preşedintele partidului Victor Ponta şi secretarul general Liviu Dragnea, gazdă fiind preşedintele organizaţiei judeţene, Mircea Cosma. La conferinţa de presă organizată după reuniune, au mai participat, preşedintele organizaţiei judeţene PNL, Adrian Semcu şi senatorul PNL, Teodor Meleşcanu.

Preşedintele PSD Victor Ponta a ţinut să adreseze un mesaj membrilor de partid pe care îi conduce cât şi celor din PNL, subliniind faptul că judeţul Prahova este unul special pentru USL.
« Mesajul meu pentru PSD şi PNL este următorul: aşa cum judeţul Arad sau Suceava, reprezintă „baronii” PDL, Prahova reprezintă totuşi, simbolul hoţiei parlamentare şi al corupţiei, care are fire de la Bucureşti către teritoriu. Din punctul meu de vedere, în Prahova, doar dacă PNL şi PSD sunt uniţi, doar dacă trec peste orice fel de dispută din trecut, putem să câştigăm şi va fi un semnal la fel de important, aproape, ca şi Bucureşti” a spus Victor Ponta.
Liderul PSD nu a pierdut ocazia să-şi exprime opinia cu privire la evenimentele legate de aderarea României la spaţiul Schengen.
„Am consemnat din păcate, poate cel mai grav eşec al României pe plan european de la momentul integrării în UE şi sunt de acord cu faptul că, poziţia Olandei sau Finlandei are şi justificări de politică internă dar nu voi fi niciodată de acord cu faptul că România este o ţară perfectă, din punct de vedere nu doar al condiţiilor tehnice ci al tuturor condiţiilor care să ne facă un partener de încredere al UE. Din păcate, dacă nu suntem corecţi cu noi înşine şi nu înţelegem faptul că nu e suficient să ai computere, camere de luat vederi şi maşini pe graniţă ci este absolut necesar să ai un sistem de protecţie a frontierelor necoruptibil, ne păcălim singuri şi facem cum am făcut de multe ori în România, adică dăm vina pe altcineva şi nu rezolvăm problema. Cred că este un eşec pe care preşedintele Traian Băsescu trebuie să şi-l asume, sigur, alături de cei doi miniştrii incompetenţi, domnul Baconschi şi domnul Igaş” a declarat tranşant, preşedintele PSD Victor Ponta.

Senatorul Teodor Meleşcanu – „Se merge din eroare în eroare”
Senatorul PNL Teodor Meleşcanu, diplomat prin formaţie, a abordat acelaşi subiect fierbinte al momentului.
„Această blocare a florilor s-a făcut pe motiv că erau exportate către firme fantomă din România, care fac evaziune fiscală. Ce argument mai bun vreţi? Noi credem sau guvernanţi, mai bine zis, cred că au avut o idee „extraordinară”. Dar ce argument mai bun pot să le ofer, care să demonstreze că sunt probleme cu corupţia în România, decât, chiar acest argument? Deci, ceea ce se întâmplă este că se merge din eroare în eroare şi oferim noi înşine argumente celor care, poate, dintr-un motiv sau altul, au o idee greşită despre România. Parlamentul, senatul şi camera deputaţilor au adoptat o declaraţie prin care consemnăm că ne delimităm de declaraţiile politice ale unor parlamente din ţările UE, în legătură cu neadmiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. La iniţiativa mea, dar în numele grupului PNL, sprijinit şi de senatorii din PSD, am introdus un paragraf, după ce ne-am referit la toate problemele care ni le creează unii şi alţii şi am cerut din partea Parlamentului să-şi intensifice eforturile pe plan intern, pentru ca România să devină cât mai rapid ţară membră a spaţiului Schengen” a subliniat Teodor Meleşcanu.  Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co