Actualitate

Dezamăgire totală – Bursa… aşteptării locurilor de muncă

bursa-1Dezamăgire! Asta s-a citit pe faţa majorităţii participanţilor la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată zilele trecute în trei oraşe din judeţ. Oamenii s-au arăta nemulţimiţi nu doar de organizare, ci şi de oferta de job-uri.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă a fost organizată concomitent la Ploieşti, Vălenii de Munte şi Câmpina, de Agenţia Judeţean pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova. „Sunt 75 de firme care au confirmat participarea şi au şi venit la acest eveniment, cu 1408 locuri de muncă. Cele mai multe sunt din domeniul asigurărilor, al confecţiilor…”, a declarat directorul AJOFM Prahova, Roxana Vilău. Unii cetăţeni au acuzat organizatorul că multe dintre job-urile afişate erau fictive, inclusiv cele de la sediul AJOFM.  „Culmea că ele sunt trecute, dar ele nu mai sunt valabile. Nu interesează pe nimeni că dai telefon şi poate nu ai bani nici să dai telefonul ăla. Ele sunt acolo, sunt trecute pe hârtie ca să fie acolo, ca să ne facem datoria. Şi chiar şi Bursa asta… Se face la un an, e posibil să faci la un an de zile, când e atâta foamente în oraşul astă?”, s-a întrebat unul dintre cei prezenţi la Bursa de la Ploieşti. Reprezentanţii AJOFM Prahova au negat acuzaţiile aduse. „Agenţii economici declară locuri de muncă, deoarece au nevoie de forţă de muncă şi angajările se pot vedea. Ele se fac la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi se vede efectiv că sunt angajări, deci nu sunt numai locuri fictive”, a spus directorul AJOFM Prahova, Roxana Vilău.

Doar cinci angajări la Câmpina
La Câmpina, Bursa a fost organizată la Casa de Cultură „Geo Bogza”.  „În urma invitării a 70 de societăţi comerciale, am reuşit să strângem lângă noi 28 de angajatori. Sunt angajatori din domenii diversificate de activitate, construcţii, confecţii, turism, servicii, atât job-uri pentru persoane cu studii superioare, cât şi pentru studii medii şi muncitori necalificaţi”, a declarat şeful Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Câmpina, Liliana Vasile.  Persoanele care se aflau în căutarea unui loc de muncă au privit cu scepticism ofertele angajatorilor.  La Bursa Bursa Generală a locurilor de Muncă de la Câmpina au participat 491 de persoane, 165 au fost selectate pentru interviu şi probă de lucru şi doar cinci cetăţeni au fost angajaţi pe loc.

„Ideea este că ştiam deja că nu prea sunt locuri de muncă, iar cele care sunt sunt slab plătite şi pe perioadă determinată. Încercăm, dar sunt slabe şanse să găsim… Asta este situaţia…, dezamăgire totală!”

„E o ţară de rahat, pentru că au vândut totul străinilor, au distrus toată industria, iar noi suntem sclavii europenilor, asta suntem! Trebuie să ştim limbi străine, engleză… Dacă ştiam engleză, mă duceam şi lucram în Marea Britanie, că luam salariu mult mai frumos ca aici. Nu am gasit nimic… Şi dacă găsim, au nevoie de proşti!”

„Sunt prima dată venită la aşa ceva, dar nu e bine organizată. Nu se afişează… Măcar ar fi trebuit să ni se spună ce firme sunt, în ce domeniu se caută, că poate mulţi nici nu avem ce căuta aici. Intrăm acolo şi stăm ca proştii… Avem o speranţă că ne găsim un loc de muncă, dar ne găsim de unde?”

Mariana BADEA; Elena TOMA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co