Actualitate

Tristeţe în urma Mădălinei Manole

Ploieștiul a plâns-o, săptămâna trecută,  pe Mădălina Manole, după trecerea sa bruscă și neașteptată în lumea de dincolo. Cei care au cunsocut-o ca vecini sau care i-au îndrumat pașii în lumea muzicii, au fost șocați de vestea cumplită a morții sale, dar au avut numai cuvinte frumoase despre ea, așa cum merita.

“Fata cu părul de foc” s-a născut în localitatea Vălenii de Munte, dar familia ei s-a mutat în Ploiești când aceasta era adolescentă. Aici a învățat să cânte la chitară, de aici a ajuns la Cenaclul Flacăra și tot în această urbe a cântat pentru prima dată într-o trupă. Cei care au format-o și-au adus aminte de ea cu bucurie în suflet, dar vestea morții ei fulgerătoare i-a îndurerat profound. “Este foarte greu să vorbești de cineva pe care l-ai cunoscut și a însemnat ceva pentru viața muzicală ploieșteană. Spun așa, pentru că Mădălina este prahoveancă și a avut o apariție deosebită pentru ceea ce înseamnă peisajul muzicii prahovene. De fapt, Mădălina nu a cântat muzică ușoară, ci a fost o împătimită a muzicii folk. Împreună cu Ghiță Ștefania a înființat acel grup care se numea Alpha și Beta. Ea a fost un om talentat, total talentat și iubitor al muzicii”, a spus directorul Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, Corneliu  Irimia.  Cu durere în glas ne-a povestit despre Mădălina și prima profesoară de chitară pe care a avut-o solista. “Avea în jur de 13-14 ani, era până în clasa a VIII-a. A venit la mine acasă aproape doi ani. I-am dăruit una dintre chitările mele și apoi a mers la un spectacol al Cenaclului Flacăra, la Sala Sporturilor. Învăța foarte bine, asta știu de la părinții ei, care erau foarte mulțumiți de ea, și era foarte pasionată de muzică. Dorea tot timpul să o învăț, mă ruga tot timpul să o las să-mi cânte cântece”, a spus Ana Tetelea.

Numai vorbe de bine
Familia Manole s-a mutat, de-a lungul timpului, în mai multe locuințe, dar vecinii de pe strada Cosminele și-au amintit, îndurerați, de cât de populară și respectuoasă era Mădălina. “Mă șochează o astfel de veste despre fiecare om care e o vedetă, dar în primul rând m-a șocat pentru că știam că a fost vecina mea și a fost așa tânără…”, a spus unul dintre cei care i-au fost vecini în adolescență. “Ne-a șocat pe toți ce s-a întâmplat, trist… Nu ne așteptam… Toți, chiar și acum la piață, discutau despre ce-a determinat-o să recurgă la un astfel de gest. Era sociabilă, populară, amabilă cu toată lumea, bineînțeles că nu s-ar fi gândit vreodată să ajungă o așa vedetă, asta e cert. A muncit mult, enorm…, o vedeam cu chitara plecând la Palatul Culturii, peste tot…, trist…”, a spus o vecină, profund marcată de dispariția solistei. Mădălina Manole, cea care a încântat generații întregi cu multe șlagăre, printre care și melodia Fată dragă, nu fii tristă, a fost găsită decedată în locuința ei, în urma unui act sinucigaș, după cum au declarat anchetatorii.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co