Actualitate

112 pe scurt

Fals furt de maşină

Săptămâna trecută, Ion B., din satul Mărginenii de Jos, comuna Filipeştii de Târg, a încercat să înșele vigilența polițiștilor reclamând în fals furtul autoturismului personal. Bărbatul a declarat că pe 27 iunie, în jurul orei 14.30, i-a fost sustras bunul respectiv și oamenii legii au demarat cercetările în acest sens. Proprietarul a povestit că mașina a fost condusă și parcată de fiul său, pe strada Republicii din municipiu, iar după aproximativ 45 de minute a constatat dispariţia ei. În torpedoul maşinii se aflau actele autovehiculului: carte de identitate, certificat de înmatriculare, tichet de asigurare obligatorie auto. Extinzând investigaţiile, poliţiştii au constatat că numărul de înmatriculare comunicat de reclamant aparţine unui alt autoturism, iar Ion B. figurează ca fiind proprietarul unui alt autoturism, al cărui certificat de înmatriculare fusese reţinut de poliţiştii ploieşteni pentru neperfectarea actelor de vânzare – cumpărare. Totodată, s-a stabilit că reclamantul are restanțe de plată a impozitului, la nivelul Primăriei Filipeştii de Târg, în cuntum de 601 lei. Ulterior, bărbatul a declarat că cele reclamate iniţial nu sunt reale, iar autoturismul a fost vândut de fiul său unei persoane necunoscute în cursul anului 2006 şi întrucât actele nu au fost perfectate a luat hotărârea de a reclama furtul autoturismului. Ion s-a ales cu o amendă, pentru alarmarea nejustificată a autorităților.

Cuţitarul din autobuz

Incident cu armă albă, săptămâna trecută, într-un mijloc de transport în comun din Ploiești. Un individ care circula fraudulos a scos cuțitul în fața controlorului de bilete, după ce acesta l-a rugat să coboare din autobuz, pentru a-i verifica identitatea. A urmat un schimb de replici și foarte repede, călătorul s-a enervat și l-a amenințat pe controlor cu un cuțit. Norocul omului de la RATP Ploiești a fost că pe geam a zărit un echipaj de jandarmi care i-a sărit în ajutor și l-a deposedat de armă pe recalcitrant. “I-am spus datele mele, nu s-a întâmplat nimic. Nu sunt hoț, ăsta l-am avut în buzunar”, a spus bărbatul, în vârstă de 31 de ani. “I-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de port ilegal de armă albă, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Ploieșt,i locotenent Adrian Vlad.
Nu este prima dată când controlorii sunt agresați în mijloacele de transport în comun, atunci când nu sunt însoțiți de forțe de ordine. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co