Actualitate

Interes sporit pentru programul Casa Verde

Pe timpuri de criză se impun şi măsuri de criză. Aşa şi-au spus, se pare, cei 45 de prahoveni care au depus dosare pentru accesarea programului Casa Verde, în primele zece zile scurse de la data începerii înscrierilor.

Oamenii vor să economisească gaze naturale pentru încălzirea apei şi a locuinţei şi în felul acesta aduc şi beneficii mediului înconjurător. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova spun că numărul persoanelor care s-au interesat de program este mult mai mare. „Sunt 600 de locuri pe judeţul Prahova. Locurile sunt în funcţie de o valoare medie care s-a luat, adică noi avem acordat pe judeţul Prahova aproape un milion de euro şi aşa s-a calculat, o plajă de numere de 600”, a declarat consilierul principal APM Prahova, Monica Cojocaru.
Atenţie la condiţii!
La sediul acestei instituţii, puteţi primi informaţii despre actele pe care trebuie să le depuneţi pentru a fi ajutaţi cu bani în implementarea programului Casa Verde.
Programul se pretează mai ales la case, pentru că una dintre condiţiile de bază ale accesării este ca imobilul care va beneficia de acest sistem de încălzire să fie proprietate personală a celui care face cererea. Tocmai de această solicitare s-au lovit mulţi doritori, care apăreau în acte proprietari pe casă, dar nu şi pentru terenul de sub aceasta. „Ne-a pus condiţia să fie intabulată casa, avem terenul intabulat, dar casa nu este. Adică sunt nişte condiţii dificil de întrunit. Panourile costă în jur de 15-16 milioane de lei vechi şi ţi le pui tu şi nu mai stai să alergi”, a declarat un bărbat interesat să depună un astfel de proiect. „Celor mai mulţi le lipseşte o piesă importantă, adică cei mai mulţi s-au lovit de extrasul de carte funciară, care se eliberează în urma intabulării casei, că mulţi au intabulat terenul, dar nu ne ajută. Proiectul trebuie intabulat pe casă”, a explicat Monica Cojocaru.
Dacă aveţi toate actele proprietăţilor în regulă şi timp şi bani să alergaţi pentru intabulare, puteţi primi până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare sau a instalaţiilor pe bază de brichete din rumeguş şi până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură. Programul după care se primesc dosarele la sediul APM Prahova din strada Gheorghe Cantacuzino din Ploieşti este de luni până joi în intervalul 09.00-15.00, iar vineri în intervalul 09.00-12.00.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co