Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Interes pentru încălzirea eco

Programul “Casa Verde” ia amploare. Până în prezent, 230 de prahoveni au depus dosare  pentru accesarea acestui program.

Tot mai mulți prahoveni vor să economisească gaze naturale pentru încălzirea apei şi a locuinţei şi în felul acesta aduc şi beneficii mediului înconjurător. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova spun că numărul doritorilor ar fi putut fi, însă, mai mare. “Ne aşteptam la mult mai mulţi solicitanți, pentru că banii sunt veniţi pentru 600 de beneficiari. Mai aşteptăm cereri, însă, și în perioada următoare”, a spus directorul APM Prahova, Mihai Buzea.

Atenție la condițiile obligatorii!
Programul se pretează mai ales la case, pentru că una dintre condiţiile de bază ale accesării este ca imobilul care va beneficia de acest sistem de încălzire să fie proprietate personală a celui care face cererea. Tocmai de această solicitare s-au lovit mulţi doritori, care apăreau în acte proprietari pe casă, dar nu şi pentru terenul de sub aceasta.
“Principala problemă o constituie faptul că se solicită pentru dosar extras de carte funciară care implică un cadastru imobiliar și care înseamnă niște bani și probabil că oamenii nu au acești bani. După ce se vor depune documentele de decontare, se vor primi banii în două săptămâni”, a spus directorul APM Prahova, Mihai Buzea.
Până la începutul acestei săptămâni s-au semnat 42 de contracte. Cei mai mulţi dintre solicitanți, adică 90%, doresc decontare pentru montarea de panouri solare.
Aşa că, dacă aveţi toate actele proprietăţilor în regulă sau timp şi bani să alergaţi în cazul în care nu aveţi intabularea făcută și vă puteți completa astfel dosarul, puteţi primi până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare sau a instalaţiilor pe bază de brichete din rumeguş şi până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.
Programul după care se primesc dosarele pentru Programul “Casa Verde” la sediul APM Prahova, din strada Gheorghe Cantacuzino din Ploieşti, este de luni până joi între orele 9.00-15.00, iar vineri între orele 9.00-12.00.  Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co