Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Întâlnire cu Leonard Doroftei

Fostul campion mondial la box, Leonard Doroftei s-a aflat în mijlocul elevilor din comuna Brebu, pentru a le oferi o lecție de viață autentică, povestindu-le câte ceva din trecutul și prezentul său.

La Brebu, sportul are tradiţie, iar copiii din localitate sunt pasionaţi şi muncesc din greu ca să poată ajunge renumiţi în acest domeniu. Fiecare dintre ei visează să fie campion şi au un model, un om care a învins şi în viaţă şi în sport. Este vorba despre Leonard Doroftei, care a răspuns cu mare plăcere invitaţiei primarului şi şcolii din comună. Acesta s-a întâlnit cu micii sportivi la sala de sport pe care profesorul-antrenor  Alexandru Răducan a făcut-o chiar la el acasă. Întâlnirea a avut loc în cadrul unui proiect coordonat de profesoara Camelia Chiţă. „Se desfășoară în cadrul proiectului PHARE Școala județeană de abilități de viață. Sunt 28 de școli din județ. Proiectul este inițiat de Centrul de Resurse Apollo în parteneriat cu Inspectoratul Județean. Copiii selectați sunt în situații de risc: familii dezorganizate, părinți plecați în străinătate, situație materială precară, orfani instituționalizați… L-am invitat pe domnul Leonard Dorin Doroftei pentru că reprezintă un model viu pentru ei. În viața de zi cu zi, mass-media le oferă modele de carton. El este un învingător atât în viață, cât și în ring și de aceea vreau să le insufle acea dorință de a învinge toate obstacolele care le stau în cale”, a declarat formatorul Camelia Chiță.
O zi deosebită, memorabilă, emoţionantă, a fost ziua în care cei mici au stat faţă în faţă cu omul cunoscut în întreaga lume, învingătorul care este un exemplu atât în box, cât şi în viaţa cotidiană, prin modestia sa. Doroftei a dat o lecţie de viaţă! „Am muncit ca să nu mai primesc atâția pumni, ca să dau mai mulți și am dat mai mulți și mai mulți… Am îndulcit puțin cafeaua, ca să spun așa… Am reușit prin muncă, prin ambiție… De fumat, acum nu este timpul, o să vedeți voi mai târziu, dar vă spun că eu nici acum nu fumez, nu mi se pare o șmecherie să fumezi, chiar nu mi se pare”, a spus „Moșu”.

Impresionați de campion
Pentru sportivi a fost o încântare să-l asculte pe Leonard Doroftei. Băieţii îşi doresc să facă antrenament pentru box şi să ajungă nume mari.
„Este o mare onoare pentru mine să mă întâlnesc cu marele Leonard Dorin Doroftei și eram nerăbdător să ajung la această întâlnire. Este o experiență de viață foarte plăcută și ne-a dat multe sfaturi utile. Mi-ar plăcea să-i urmez cariera sportivă. E un vis mai vechi de-al meu și cred că o să-l pun în practică după terminarea liceului”, a spus unul dintre băieții care au participat la întâlnire.
„Mie mi-a plăcul foarte mult că a venit Doroftei la noi. Eu cred că este un om bun pentru că a ajuns cel mai bun în viață”, a spus un altul. „Eram curioasă să aflu ce la împins pe el să facă box. Mi-a lăsat o impresie bună și dacă aș fi băiat aș face și eu box”, a declarat o elevă.

Oricând, cu plăcere!
Pentru Doroftei este întotdeauna o plăcere să stea de vorbă cu copiii, să le împărtăşească experienţa lui şi să le susţină visurile. „Mă face să mă simt mândru că pot oferi câteva clipe. Aș vrea să-i mulțumesc domnului primar pentru invitație, domnului profesor…, ca să văd ce poate face un om, ce pot face niște copiii… și le doresc din suflet putere multă să treacă peste orice greutăți și să meargă în continuare pe acest drum”, a declarat Leonard Doroftei.
Cum era de aşteptat, întâlnirea s-a încheiat cu o ședință foto spontană şi o sesiune de autografe oferite de marele sportiv. Cu siguranţă Doroftei va fi invitatul de onoare şi la alte evenimente ce vor avea loc în Brebu. Diana ROMAN

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co