Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Loc de grătar peste un munte de gunoi

Rampa de gunoi de la marginea municipiului Câmpina se transformă într-o zonă verde.

Ani de zile, municipiul Câmpina a avut „o bubă în spate”, prin existenţa unei rampe de gunoi chiar la marginea dinspre râul Doftana. O zonă urâtă, căreia administraţia locală s-a hotărât să-i schimbe înfăţişarea. Aşa că, în urma unui contract încheiat cu firma de salubritate care îşi desfăşoară activitatea în municipiu, au început lucrările de închidere a rampei, lucrări care sunt pe ultima sută de metri. În sensul că muntele de gunoi s-a transformat într-o zonă aproape… verde. Într-un oraş care duce lipsă acută de terenuri… „În acest moment, închiderea gropii s-a făcut ca la carte şi deja a început să fie verde. Urmează să se transforme într-un spaţiu verde”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Dacă n-ar fi plouat…
O transformare radicală a unei zone unde, ani de-a rândul, a fost depozitat gunoiul aruncat de câmpineni, o zonă care, în scurt timp, ar putea să devină una de ieşit la un grătar pentru persoanele din oraş şi nu numai pentru ele. Terenul respectiv ar fi fost deja acoperit de iarbă, dacă ploile nu ar fi dat peste cap planurile autorităţilor – apa a luat, pur şi simplu, la vale, seminţele de gazon. Dar conducerea operatorului de salubritate spune că, în curând, vor fi şi copaci în zonă, astfel încât să avem un deal verde peste un munte de gunoi.
În ceea ce priveşte aspectul financiar, ecologizarea zonei a costat administraţia locală nu mai puţin de 20 de miliarde de lei vechi.
Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co