Actualitate

Traseele închise din weekend

Traseele montane care fac legătura între staţiunile de pe Valea Prahovei şi platoul Bucegi sunt oficial închise din acest weekend.

Deşi în mod normal traseele erau închise la 1 noiembrie, anul acesta vremea frumoasă a permis funcţionarea acestora până la jumătatea lunii. Salvamontiştii au luat decizia să închidă accesul spre zonele de abrupt, după ce au parcurs traseele şi au observat că în urma temperaturilor scăzute din ultimele zile, vizibilitatea este redusă, iar accesul a fost îngreunat. În ultimele zile, la înălţimi mai mari de 1.800 de metri a nins, s-a aşternut un strat subţire de zăpadă, iar potecile au devenit periculoase.

Nu vă jucaţi cu viaţa voastră!
Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, spune că sunt şi turişti care nu vor ţine cont de faptul că traseele sunt închise şi se vor aventura pe acestea. ”La această dată, traseele au fost închise. Am luat această măsură în urma condiţiilor meteo, care ne-au impus să o luăm. S-au montat plăcuţe de avertizare, iar echipele de salvamont, atunci când vremea este neprielnică, acţionează în sensul restricţionării accesului pe platoul Bucegi. Deşi traseele sunt închise pentru toţi turiştii, vor fi totuşi persoane care le vor aborda. Pentru cei care se consideră suficient de pregătiţi fizic, au echipamentul adecvat, cunosc foarte bine aceste trasee, recomandăm să ţină legătura cu salvamontiştii, pentru a fi monitorizaţi şi, în eventualitatea unor evenimente neplăcute, să putem interveni”, a spus şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.
În această perioadă, pentru cei care doresc să ajungă pe munte, dar nu au pregătirea necesară să abordeze un traseu, cea mai sigură soluţie rămâne instalaţia de transport pe cablu.
Pot admira frumuseţea peisajului montan de iarnă de la înălţime, în deplină siguranţă, fără riscul de a se pierde în munţi.   Claudia BIRLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co