Actualitate

2012 vine cu scumpiri pe linie

Anul 2012 nu se arată prea generos cu românii cu venituri medii şi mici. De  anul viitor vom cumpăra alimentele la preţuri mai mari, vom plăti mai mult pentru gaze şi energie electrică, dar şi pentru combustibili.
Coşul zilnic va fi tot mai sărac, în condiţiile în care românul de rând va trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru toate produsele şi serviciile cumpărate. Vom plăti cu 5-7 procente în plus pentru alimente, cu 10 la sută mai mult pentru gazele naturale şi cu 4,4 la sută în plus pentru accizele la motorină.

Nu doar utilităţile şi alimentele vor creşte în 2012. Tot de anul viitor, posesorii de autovehicule vor plăti mai mult pentru poliţele RCA şi CASCO. Dacă până acum la fiecare sfârşit de an societăţile de asigurări ieftineau poliţele de asigurare,  acest lucru se pare că nu mai este posibil. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor stabileşte în aceste zile noile criterii pe care asigurătorii trebuie să le îndeplinească de la 1 ianuarie 2012. Pe lângă posibile înăspriri ale condiţiilor privind poliţele RCA, asigurătorii trebuie să ia în calcul creşterea limitelor maxime de despăgubire pentru daune materiale, de la 750.000 la un milion de euro, dar şi pentru daunele nemateriale de la 3,5 milioane euro la 5 milioane euro. Prima minimă pentru asigurările RCA, ar trebui să ajungă la 160- 180 euro, faţă de 100 euro, cât este în prezent.  În aceste condiţii, preţul minim real al unei asigurări ar trebui să fie de cel puţin 140 de euro, în condiţiile în care în momentul de faţă pe piaţă există poliţe de 60 euro. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co