Actualitate

Trafic fluidizat pe DN1?

Gata cu ambuteiajele de pe DN1, în special în zona Comarnic-Buşteni şi cu evenimentele tragice rutiere. Autorităţile spun că din primăvară vor începe mai multe lucrări pe acest tronson de drum, menite să fluidizeze traficul. Săptămâna trecută, la Prefectura Prahova s-au întâlnit factori de decizie naţionali şi locali care au stabilit care lucrările de maximă urgenţă ce trebuie realizate. Prima în vizor este zona Comarnic. ”De comun acord am stabilit că în primă fază se va realiza un sens giratoriu la intrarea în Comarnic. Gândim, apoi, şi o semaforizare de probă cu undă verde, astfel încât să putem realiza fluenţa pe care ne-o dorim”, a declarat şeful Direcţie de Poliţie Rutieră România, comisar-şef Lucian Diniţă.
Aceasta nu este singura măsură pe care autorităţile vor să o ia pentru fluidizarea traficului. ”Trebuiesc urgentate lucrările pentru pasajele supraterane, trei la număr: două la Buşteni şi unul la Comarnic”, a declarat prefectul judeţului Prahova, Marius Sersea.
De la începutul anului, doar pe zona Băneşti pe unde trece DN1, au avut loc patru accidente mortale şi unul cu urmări grave.
În funcţie de bugetul care va fi alocat, se va stabili ce lucrări se vor face anul acesta şi ce se va face în următorii doi-trei ani pentru fluidizarea totală a traficului. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co