Actualitate

Inaugurare – Centru social la Voila

Primăria Municipiului Câmpina a inaugurat luni, un Centru de Găzduire în Regim de Urgenţă în cartierul Voila.

Evenimentul fusese anunțat încă de luna trecută, de primarul municipiului. „Este un eveniment deosebit pentru Municipiul Câmpina, este un centru de primire, de mici dimensiuni. Va primi maxim 20 de internaţi.
Este, de fapt, un centru de primire a persoanelor fără adăpost, victime ale violenţei domestice, alte feluri de persoane cu probleme sociale absolut deosebite”, a declarat edilul Horia Tiseanu.
Conform șefului Centrului de Găzduire în Regim de Urgenţă, Răzvan Rugină, adăpostul, care îl are ca protector pe Sfântul Ierarh Nicolae, va găzdui „oameni ai străzii, oameni fără locuinţă, numai persoane adulte şi în caz de nevoie şi violenţă în familie, mame cu copii”.
De administrarea adăpostului social se vor ocupa membrii Asociaţiei Creştin Ortodoxe “Diaconia” din Bucureşti, care aparţine Patriarhiei Române.
“Asociaţia Diaconia prezintă toată încrederea pentru serviciile pe care le asigură… Vor depune un efort deosebit…, pentru că este nevoie când avem de-a face cu oameni săraci, cu oameni  cu multe problem sociale”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
Începând de luni, orice persoană găsită pe stradă va fi adusă la acest centru social.
Aceasta va avea parte de cazare, hrană, consiliere socio-medicală, juridică şi profesională.
Oamenii „vor fi aduşi prin intermediul Poliţiei Locale şi prin Serviciul de Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară al Municipiului Câmpina.
Pentru persoanele sau beneficiarii care au domiciliul în Câmpina, perioada maximă de găzduire este de şase luni, iar pentru persoanele din localităţile limitrofe sau din judeţele limitrofe, perioada este de maxim şapte zile”, a declarat Răzvan Rugină.
Oaspeți din Parlament
La inaugurarea centrului social a participat şi deputatul Virgil Guran, care este de părere că „este o iniţiativă foarte bună…  Acest lucru trebuia făcut de mult timp… Este bine că autorităţile locale se implică în aceste proiecte şi este bine că împreună cu preoţii din zona noastră se realizează aceste proiecte.
Acum important este să se găsească şi căile de finanţare şi de organizare, astfel încât să fie foarte eficient”.
Cheltuielile de la acest aşezământ vor fi susţinute atât din bugetul Primăriei Câmpina, cât şi cu fonduri primite de la Asociaţia „Diaconia”.
Totodată, persoanele care vor să ajute financiar acest aşezământ o pot face direct la Centrul de Găzduire în Regim de Urgenţă din cartierul Voila. Elena TOMA

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co