Actualitate

Viceprimarul câmpinei – Atitudine de dictator în Consiliul Local

În ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, viceprimarul Ion Dragomir a avut o ieşire mai puţin demnă de poziţia pe care o ocupă, întrerupând lucrările după bunul plac şi impunându-le consilierilor de aceeaşi culoare politică să voteze în funcţie de interesele sale.

Deranjat că nu s-a aprobat inventarierea unor terenuri în domeniul privat al municipiului, vicele a oprit şedinţa de Consiliu Local pentru a purta o discuţie cu colegii săi de partid.
Elena Albu a fost persoana care a deschis primele discuţii legate de teren.  „Aş avea o întrebare pentru iniţiatorii acestui proiect. De ce este necesar să inventariem cei 1.500 de metri pătraţi de pe Dealul Muscel, în domeniul privat? Pentru că şi dacă îi inventariem în domeniul public tot se pot realiza lucrările de cadastru. N-am înţeles de ce trebuie să îl inventariem în domeniul privat?”, a spus consilierul Elena Albu.
În momentul în care proiectul nu a fost aprobat, viceprimarul a oprit şedinţa de Consiliu Local. „ Domnul preşedinte, vă rog să întrerupem şedinţa şi să ieşim pentru consultări, pentru că din momentul acesta trebuie să ne schimbăm poziţia faţă de alte proiecte”, a spus acesta, vizibil nervos.
La terminarea şedinţei, starea de nervozitate a viceprimarului Ion Dragomir nu trecuse, acesta declarând: „Nu m-am gândit că acea inventariere din domeniul public în domeniul privat poate să nască atâtea discuţii… Pentru asta o să ne reformulăm poziţia în şedinţele viitoare… Se pare că trebuie să avem aceeaşi atitudine pe care am avut-o la începutul acestui mandat”.
La polul opus, primarul a încercat să detensioneze situaţia.
„N-aş vrea să calific ieşirea domnului viceprimar, pot să spun doar că subiectul era de mică importanţă şi nu cred că trebuia să reacţioneze în felul acesta. Sper, însă, că nu se va transforma, din nou, pentru că am mai avut şi înainte problema asta – înainte de Anul Nou-, sper că şedinţa nu se va transforma într-un circ cu fricţiuni, cu ironii deplasate…” , a spus primarul Horia Tiseanu.

Vocea urbei
Reacţia câmpinenilor faţă de şicanele pe care şi le fac aleşii în Consiliul Local este una negativă.
„Face cea mai mare prostie. Treaba lor, asta este viaţa! Dacă aşa e politica noastră… Asta este bătaia pe ciolan!”

„Toţi cei din Consiliul Local ar trebui să coabiteze împreună spre folosul câmpinenilor.”

„Se răzbună pe noi, pentru că bătrânii ar trebui să aibă şi ei puţină atenţie din partea lor… Dar nu-i interesează! Pensiile sunt destul de mici, noi bătrânii ne descurcăm greu şi ei trăiesc bine!”

„Nu mi se pare corect, nu mi se pare deloc corect. Îmi pare rău pentru domnul Tiseanu…”

Chiar dacă Feodor Dostoievski spunea „Ochi pentru ochi… şi lumea va devenii oarbă”, în cazul câmpinenilor acest citat nu este valabil, ei fiind cu ochii pe următoarea şedinţă a Consiliului Local, în care speră ca deciziile luate de aleşii lor să fie unele corecte.
Până la urmă, consilierii locali câmpineni votează conform propriei conştiinţe şi în folosul cetăxenilor sau după cum dictează liderii din partid? Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co